Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Şafak Erel ile yönetim kurulu üyeleri, Muhtarlar Derneği, Erdemir Emeklileri Derneği, Deva Partisi ve Kadın Gücü Kooperatifine iadei ziyaretlerde bulundu.

EGD Başkanı Şafak Erel, Başkan Yardımcıları Vedat Kılıç ve Hüseyin Orhan, Genel Sekreter Haydar Yağız, Mali Sekreter İlknur Özen, Yönetim Kurulu Üyeleri Fedai Kaçar ve Elif Yapıcı ile birlikte ilk ziyaretini Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç ve yönetimine gerçekleştirdi. EGD Başkanı Erel, muhtarlar derneği başta olmak üzere diğer STK ve siyasi parti temsilcileri ile Ereğli’nin ortak menfaatleri noktasında birlikte hareket edilmesi gerektiğini ifade etti. Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç’ta Kdz. Ereğli Gazetecileri Derneği öncülüğünde oluşturulacak bir platformla Ereğli’nin menfaatine olan her konuda birlikte hareket etmeye ve seslerini yükseltmeye hazır olduklarını dile getirdi. Derneği’ne (EVEDER) gerçekleştirdi. EVEDER Başkanı Aziz Boy’da EGD’nin Ereğli için önemli bir dernek olduğunu belirterek, ilçenin sorunlarının yüksek sesle dile getirilmesinde üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduklarını, amaçlarının ilçenin daha fazla gelişmesi ve hizmet almasına katkı sunmak olduğunu dile getirdi.

EVEDER’in ardından DEVA Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Handan Aktimur’u ziyaret eden EGD Başkanı Şafak Erel ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ereğli’de yapılması gereken hizmetlerle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Başkan Aktimur ziyarette partisinin Ereğli’deki çalışmaları hakkında EGD yönetimine bilgi verdi.

EGD Başkanı Erel ve yönetimi son ziyaretini ise Kdz. Ereğli Kadın Gücü Kooperatifi’ne gerçekleştirdi. Kooperatif Başkanı Neriman Posbıyık, kooperatifin çalışmaları hakkında EGD yöneticisi gazetecilere bilgiler aktardı. Pandemi sürecine rağmen 1 yıllık süreçte önemli mesafeler kat ettiklerini anlatan Posbıyık, şu anda 15-20 kadar kadına istihdam sağladıklarını söyledi. Hedeflerinin yörede yetişen ürünlerin gün yüzüne çıkartmak hem de üretimini sağlamak olduğunu dile getiren Posbıyık, ilerleyen süreçte üretim ve istihdamı artıracaklarını belirtti. EGD Başkanı Şafak Erel ise Kadın Gücü Kooperatifi Başkanı Posbıyık’ı hayata geçirdiği projeden dolayı tebrik ederek Ereğli basını olarak kendilerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.