CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı ile Kdz.Ereğli Belediyesi'ni ziyaret etti.

"DÜNYADA OLMAYAN BİRŞEY BURADA"

Öztunç beraberinde CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz'ın da yer aldığı CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı ziyaretinde açıklamalarda bulundu. Ereğli ve Alaplı bölgesinde temaslar gerçekleştirdiğini anlatan Öztun, "Alaplı'da cüruf tesisi yapılmak istenen bölgede ziyarette bulunduk. Ardından Gümeli yaylasına çıktık. Kıymetini herkesin bilmesi gerekiyor. Bu bölgeyi, şehri, Zonguldak'ı yönetenlerin kıymetini bilmesi lazım, müthiş bir yayla. Alanım gereği pek çok yaylaya, ormanlıklara gidiyorum ama bu kadar güzellikteki bir yaylayı ve ormanı görmedim. Doğal sular çok fazla. Her yerde şelale var. Dünyada olmayan birşey var, 4 bin 117 yaşında bir ağaç var. Dünyada 5'nci yaşlı ağaç, Türkiye'de ve Avrupa'da en yaşlı ağaç.

TURİZME KAZANDIRMAK GEREKİYOR

Dünyadaki en yaşlı porsuk ağacı. 4 bin 117 yıldır bilimsel verilere göre yaşıyor. Bu ağaç 4 bin 117 yıldır duruyor. Burayı turizme kazandırmak gerekiyor. Ufak tefek dokunuşlarla, yolun yapılması ile oralarda kurulacak ahşap tesislerle buraların canlandırılıp turizme açılması emin olun dünyanın öbür ucundan o ağacı görmek için gelirler. Yayla bölgesi de güzeldi, temizdi. Bir takım temaslarda bulunduk."

HÜKÜMETE TEPKİ

Hükümet iyice şaşırdı. Ne yapacağını şaşırdı. Sorular soruyoruz, sorulara cevap veremiyor.  Cevap veremediği gibi de artık iradesini o kadar kaybetmiş ki, tuhaf tuhaf bir siyasetçinin söylemeyeceği, bir devlet adamının asla söylemeyeceği şeyler söylüyor. Sayın Cumhurbaşkanı birkaç gün evvel çıktı dedi ki; ‘millet aç diyorsunuz millet açsa siz doyurun’ dedi. Bunu söyledi. Ben ilk duyduğumda acaba yanılıyor muyum, yanlış mı duydum dedim. Bir siyasetçi bir devlet adamı böyle bir şey söyler mi, söyledi. Millet aç kardeşim aç, sen inanmasan da aç, görmesen de aç. Gözün var görmüyor, kulağın var duymuyor. Ama millet aç. Milletin aç olduğunu görmek istiyorsan bırak sarayı gel Zonguldak’a, 11 yaşındaki bir çocuğu dinle. 11 yaşındaki çocuğa soruyorlar, hayalin nedir diye soruyorlar, hayalim eve yemek götürmek diyor. 11 yaşındaki çocuğun hayalinin oyun oynamak olması gerekiyor.  Hayalinin büyüyünce doktor, öğretmen, polis olacağım demesi gerekiyor. Çocuk hayallerini bırakmış diyor ki eve yemek götürebilmek. Çocukların hayalini çaldınız. Bir de lafa gelince millet aç değil diyor.

CHP'Lİ BELEDİYELER DESTEK VERDİ

CHP'li belediyeler pandemi sürecinde milletin yanında oldu, her türlü desteği verdi. 2 milyar 500 milyonluk nakdi destek verdi, binlerce, yüz binlerce insana gıda yardımı yaptı. Evet millet aç ve sen doyuramıyorsun. Kalk o koltuktan, yerine gelenler bak nasıl doyuracaklar görürsün. Bir de diyor ki nankör. Millete nankör denir mi? Bir cumhurbaşkanı, siyasetçi millete nankör diyemez. Diyorsa iradesini kaybetmiş demektir. Nankörlük, Allah aşkına bu millet 19 yıldır sana oy veriyor, iktidarsın. Bu millet kendisi ile inatlaşan ve kendisine hakaret edenlere gereken cevabı sandıkta verir, vermiştir, sana da verecektir. Üzülüyor insan. Bir ülkenin cumhurbaşkanı çıkıp da vatandaşına nankör der mi? İyice rotasını kaybetti. Ne yapacağını şaşırdı, oylarının düştüğünü gördü, acziyete düşüyor. Sorulara cevap veremiyor, 128 milyar dolar nerede diye soruyoruz, cevap yok. 10 bin dolar rüşvetçi siyasetçi kim, nerede diyoruz, cevap yok. Damat nerede diyoruz, tık yok, cevap yok. Yıldırım Demören'e verilen 750 milyon dolarlık kredi nerede kardeşim diyoruz, cevap yok. Biz sordukça milleti nankörlükle suçluyor. Biz sordukça başka şeyler söylüyor. Yazıklar olsun demekten başka birşey yok.

CEMİL ÇİÇEK'İN AÇIKLAMALARI

Sayın Cemil Çiçek, medyaya düştü bir açıklaması var, mafya ile ilişkilere olarak. Diyor ki Cemil Çiçek, bu işlerin binde biri doğru ise felakettir diyor. Siyasetçilerin arabasının bagajına paralar konuluyorsa, bunlar konuşulmayacak mı değerlendirilmeyecek mi şeklinde birşeyler diyor. Sayın Cemil Çiçek, bunu millete söyleme bunu Erdoğan'a söyle. Sen onun yüksek istişare kurulu üyesisin. Yüksek İstaşere Kurulu'nda ne yapıyorsunuz, tavla mı oynuyorsunuz, laklak mı yapıyorsunuz, çay kahve mi içiyorsunuz? Muhabbet mi ediyorsunuz, çık Cumhurbaşkanına deki iddialar böyle, bunlar çok ciddi de sayın Cemil Çiçek. Bir siyasetçinin arabasına bir mafya diyor, para koydurdum diyor, çocuğuna 300 bin dolar verdirdim diyor, bunları Tayyip Erdoğan'a söyle. De ki bunlar çok önemli iddialar, yoksa tribüne oynama. Ha şunu söylüyorsa ben millete söylerim Erdoğan sen anla diyorsa o ayrı. Onu da açık yüreklilikle söylemesi lazım. Biz cesaretle bu tip konuların üzerine gitmeye devam edeceğiz, 128 milyar doları soracağız, rüşvet alan siyasetçiyi soracağız, hazineyi boşaltan damadın nerede olduğunu soracağız, sormaya da devam edeceğiz ve inşallah da 2023 de mi olur daha önce mi olur ama en geç 2023 yılında yapılacak bir seçimde, millet ittifakı olarak CHP olarak iktidara geliyoruz. Bunu herkes görüyor, Tayyip Erdoğan'da bunu gördüğü için çıldırıyor, deliriyor o yüzden saldırıyor, acziyete düşüyor.

ZONGULDAK'TA 2 MİLLETVEKİLİ AZ

CHP hızlı adımlarla iktidara koşuyor. Ereğli'de Alaplı'da belediyelerimizi aldık inşallah önümüzdeki seçimde kaybettiğimiz Zonguldak'ı yeniden alacağız ve Zonguldak'ın 5 milletvekili var, 2 milletvekili az, biz en az 3 milletvekili istiyoruz. Biz bunun için de çalışmak çabalamak zorundayız."

BELEDİYE ZİYARETİ

Öztunç ve beraberindekiler Ereğli Belediyesi girişinde Belediye Başkanı Halil Posbıyık, başkan yardımcıları, meclis üyeleri tarafından çiçeklerle karşılandı. Öztunç, pandemi süresi içerisinde CHP'li belediyelerin çok önemli çalışmalara imza attığını söyledi. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın çalışmalarını da yakından takip ettiğini anlatan Öztunç, teşekkür etti. Posbıyık da belediye tarafından yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler aktardı, belediyelerin çalıştığını Zonguldak'ta il ve ilçe teşkilatlarının daha aktif olması gerektiğine vurgu yaptı.