Sağanak nedeniyle derenin taşması sonucu otomobiller ve tarım arazilerinin zarar gördüğü, ev ve iş yerlerinin su altında kaldığı Ormanlı beldesinde hasar gören 104 hane sahibine ödemeler başladı.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, yaptığı açıklamada Ormanlı başta olmak üzere bazı köylerde yaşanan su baskını sonrası hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını ve 104 hanenin zarar gördüğünü söyledi.

Çorumluoğlu, ilk etapta bin 500 lira temizlik parasının 104 hane sahibinin hesabına yatırıldığını, cuma gününden itibaren de Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından gönderilen 3'er bin lira paranın da hesaplara geçeceğini belirtti.

Vatandaşların yaralarının sarıldığını anlatan Çorumluoğlu, "İlk etapta zarar gören 104 hanemizin sahibine temizlik adı altında bin 500 lira paralar hesaplarına yatırıldı. Cuma gününden itibaren de AFAD tarafından gönderilen 3'er bin lira hesaplarına yatıracağız. Yine gelen bu kaynakların yanına kendi imkanlarımızdan da oluşturduğumuz kaynağı ilave olarak sunacağız. Devletimiz, vatandaşımızın yanında. Şuan için suyu akmayan köyümüz yok, ulaşılamayan mahalle yok. Yine bu bölgelerde ekiplerimiz temizlik çalışmalarına devam ediyor" dedi.