CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi'ni ziyaret etti.

Karadeniz, Bozhane Limanı'nda balıkçılarla bir araya geldiği toplantıda yaptığı açıklamasında, 1 Temmuz tarihinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hopa'dan kendilerini yolcu ettiğini ve buradan başlayarak Samandağı'na kadar tüm balıkçı barınaklarına giderek balıkçıların sorunlarını dinleyeceklerini söyledi.

Kozlu'nun ardından Ereğli'ye geldiklerini anlatan Karadeniz, "Balıkçılarımızın sorunlarını dinlerken aynı zamanda çözüm önerilerini de alıyoruz. Her bölgenin ayrı sorunu var ama Türkiye'deki balıkçılarımızın en büyük sorunu sahipsiz kalmaları. Tüm balıkçı barınaklarına gireceğiz ve rapor hazırlayacağız" dedi.

Milletvekili Demirtaş da Karadeniz bölgesinde en fazla balığın karaya çıktığı limanın Bozhane Limanı olduğunu belirterek balıkçıların, dalgıçların ve olta balıkçılarının sorunlarını dinlediklerini belirtti.

Toplantıya Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP İl Başkanı Murat Pulat, İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Muharrem Ali Köse de katıldı.