Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocaklarında üretime ara verildi.

TTK Genel Müdürü Burhan İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin kuruma ait maden ocaklarında bir süre önce teftiş gerçekleştirdiğini söyledi.

Karadon Müessesesine bağlı maden ocaklarında, bazı eksiklikler bulunduğunu anlatan İnan, şöyle konuştu:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerince yapılan teftişler sonucunda işçi sağlığı ve güvenliği yönünden görülen birtakım eksiklikler gerekçe gösterilerek, Karadon Müessesesine bağlı maden ocaklarında üretime ara verildi. Müfettişler, denetimlerde hidrojen sensörlerinin bulunmadığı ve yapılan kontrol sondajlarının 25 metreden az olduğunu söylüyorlar. Belirlenen eksiklikler nedeniyle üretimin durdurulmasına karar verildi. Karara itiraz edeceğiz ve ilave süre isteyeceğiz."

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci de konuyla ilgili TTK ile Bakanlık arasında görüşmelerin devam ettiğini vurgulayarak, "Yapılan görüşmeler neticesinde, sanıyorum 20 Nisan'da üretim yeniden başlayacak" dedi.

Öte yandan Türkiye TTK Armutçuk Müessesesi maden ocağında, işçi sağlığı ve güvenliği yönünden eksiklikler gerekçe gösterilerek üretime 16 Nisan'da ara verilmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin ardından dün 16.00-00.00 vardiyasındaki işçiler, yeniden maden ocağında çalışmaya başlamıştı.

(AA)