Eravu Organik Tarım tarafından düzenlenen etkinlik Karakavuz Köyü’nde gerçekleştirildi.

25 Temmuz 2021 Pazar günü biraraya gelen organik tarım dostları ve Herkül Doğa Sporları Kulübü üyeleri öncelikle doğa yürüyüşüne katılırken, bol bol oksijen depoladı. Tertemiz bir hava ve yeşilin tüm tonlarının doyumsuz güzelliklerinde organik tanık konusundaki görüşlerini de paylaşan etkinliğin katılımcılarına, lokum, gözleme ve ayran ikramları yapıldı.

Etkinlikle ilgili görüşlerini açıklayan oluşumun lideri  Ihsan Kenanoğlu, fındık dışında üretilebilecek sebze ve meyvelerin organik olması gerektiğine vurgu yaptı. Kenanoğlu, bu konuda devletin destek ve teşviki bulunduğunu ve bu fırsatı değerlendirmek gerektiğini belirtirken “Bizler meşaleyi bugün Karakavuz köyünden yaptık. Ailesine sahip çıkamayan toprağına, toprağına sahip çıkamayan da ülkesine sahip çıkamıyor. Bizler örnek bir bahçe yaptık. Sahiplenebilme düşüncesini ön plana çıkarabilmeliyiz. Ereğli bölgesinin insan sıcaklarını, bizler toprağımızla ön plana çıkaracağız. İmece usulü yardımlaşarak yaşatırız. Hele organik tarım bize bu süreçte, ilk ışık, ilk yol haritasını gösterdi.  Hiçbir kimyasal kullanmadan üretmeye çalıştık. Doğaya geri dönüşüm uyguladık.” Diye konuştu.

Etkinliğe katılarak destek verenler, Eravu’nun öncülüğünde hazırlanan standlarda, organik bahçede üretilmiş çeşitli sebze ve meyveleri satın alırken, hazırlanmış reçellerden de elde etme şansı buldular. Eravu’nun bu anlamlı etkinliğinin her yıl daha da kapsamlı bir biçimde devam etmesi bekleniyor.