Kdz.Ereğli Kaymakamlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının halen devam ettiği hatırlatıldı, asker uğurlamaları, asker eğlencesi, konvoy gibi etkinliklere ilçe genelinde izin verilmeyeceğini duyurdu.
Askere gidecek olan yükümlülüklerin uğurlanmasında olumsuz durumlarla karşılaşılmaması için tüm vatandaşların duyarlı olması istenilen yazılı açıklama şu şekilde:
"Covit-19 salgınının halen devam ettiği günümüzde asker uğurlamaları sırasında olumsuz durumların meydana geldiği gözlemlenmektedir. Ortaya çıkan bu durum/görüntünün önüne geçilmesi amacıyla Askerlik Şubesi Başkanlıklarınca yükümlülerden taahhütname alınmaktadır.  Ayrıca, ilçemizdeki askere gidecek yükümlülerin adı, soyadı, adresi ve sevk tarihi gibi bilgileri ilgili muhtarlıklara bildirilecek olup, askeruğurlaması, asker eğlencesi, konvoy gibi etkinliklerde bulunulmasına müsaade edilmemesi hususunda tüm muhtarlar bilgilendirilmiştir. 
Bununla birlikte  Kaymakamlıkça, askere gidecek askerlik yükümlülerinin  cep telefonlarına; 
Kıymetli Mehmetçik Kardeşim, Sevk evrakını aldın, asker ocağına gidiyorsun. Kahraman Türk Ordusunun askeri olma onurunu yaşayacaksın. İmzaladığın taahhütname ile salgın önlemlerine uyacağına söz verdin. İnanıyorum ki Covid 19 salgınıyla mücadelemize destek olacak, uygun olmayan uğurlama görüntülerine izin vermeyeceksin. Yolun açık olsun. Hayırlı tezkereler...mesajı gönderilecektir.  Askere gidecek olan yükümlülerin uğurlanmasında olumsuz durumlarla karşılaşılmaması için tüm vatandaşlarımızın duyarlı olması beklenmektedir"