Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Bilim Merkezi Konferans Salonunda ilçe protokolüne koronavirüs ile ilgili son duruma ilişkin bilgilendirme yaptı.

Çorumluoğlu, Ereğli’de bir dönem vaka sayılarının çok düşük olduğunu ardından günlük 350’yi bulan vaka sayısına ulaşıldığını sonrasında ölüm olaylarının ilçe genelinde bir artış gösterdiğini söyledi.

Çorumluoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Koronavirüs ile ilgili bilgilendirme yapmak için buraya toplandık bilgilendirmenin yanı sıra farkındalık yaratmak için de bir çalışmaya ihtiyacımız var açıkçası. Bu ne demek? Ben aylar önce tabi bu işte ben dedim demek de pek doğru değil ama bazı şeyleri öngörebiliyoruz. Daha önceki açıklamalarımızda bu salgın öyle bir aşamaya gelecek ki bu işi başaran ile başaramayan ayrılacak demiştim. Ve en son Sağlık Bakanımızın açıklamasını harfiyen dinledim burada dinleyen arkadaşlar da olabilir. Ana hatları belli olmamakla birlikte şuanda Türkiye’de gelmiş olduğumuz nokta artık il bazında hastalığın takip edildiği mücadelenin takip edildiği bir aşamaya geliyoruz dedi. Bu ne demek? Yani bu işi ciddiye alıp başaran yerler ile ciddiye almayıp başaramayan yerler ile yavaş yavaş ayrılacak. Buna resmi  bir yazı şuan elimizde bir yazı yok ama Sağlık Bakanımızın açıklamasından genel olarak ben bunu anladım.

Önce vaka sayısı artıyor, sonra servis sayısı serviste yatan hasta sayısı artıyor, sonra yoğun bakımda yatan hasta sayısı artıyor en nihayetinde de ölüm sayısı artıyor. Biz bu senaryoyu gördük. Allah hepimize akıl vermiş bu senaryoyu bir daha bir daha buradaki vatandaşlarımıza yaşatmak biz istemiyoruz. İlk baştan bugüne kadar da açıkçası Ereğli’deki tüm paylaşlarımızdan biz ciddi destekler gördük.  Burada Belediye Başkanlarımız var burada sivil toplum kuruluşlarımız var bunların tamamından ciddi destekler gördük. Bakın 13 tane cihaz alınmış şuana kadar kovid olayının başından bu yana Ereğli Devlet Hastanesine 13 tane cihaz alınmış. Sizin için 13 bir rakam olabilir ama yoğun bakımda bekleyen bir hasta için o rakam değil, o cihaza bağlanabilmek ayrıcalığıdır.