Alaplı İlçesinde roman vatandaşlar için okuma yazma kursu açıldı. Yaşları 20 ile 52 arasında değişen ama hayatlarında ilk kez sıraya oturup, kalem ve silgiyle tanışan kadınlar öğrendikleri her bir harfle yetkililere teşekkür ediyor.

 Roman vatandaşların yaşadığı Alaplı İlçesi Sarıkadı Köyünde kadınlara yönelik okuma yazma kursu açıldı. Sarıkadı İlkokulunda 2 gurup halinde açılan kurslara ilgi gösteren kadınlar, çocuklarının ve torunlarının oturduğu sıralarda harf öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Alaplı Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Keskin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan "Okuryazarlık Seferberliği" kapsamında 3 yılda İlçemizde yüzlerce kişinin okuma yazma öğrendiğini söyledi.

İlçemizde bulunan roman vatandaşlarımızın yaşadığı Sarıkadı Köyünde okuma yazma kursu açtıklarını ifade eden Keskin, "Bu yıl Valimiz ile birlikte bir proje başlattık. Roman vatandaşların topluma entegre edilmesi ile ilgi bir projeydi. Roman vatandaşlarımızın yaşadığı Sarıkadı köyüne gelerek okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızı araştırarak tespit ettik. Ardından 2 gurup halinde köyümüzde okuma yazma kursumuzu açtık. Şuanda burada 8 tane öğrencimiz okuma yazma öğreniyorlar. Yaz mevsimine girdiğimiz bu aylarda burada genelde iş mevsimi oluyor. Eylül ayı itibariyle 2. kadem kurslarla birlikte burada okuma yazma kurslarına devam etmek istiyoruz." diye konuştu.

Kursa katılan Songül Demirci, (37) hiç okula gitmediğini belirterek, "Küçük çocuğum Halk Eğitim Müdürlüğüne giderek annem okuma yazması yok okuma yazmasını öğrenmesini istiyorum diyerek kayıt yaptırmış. Bende oğlumun isteğini kırmadım ve kursa katıldım. Küçükken ailemin maddi durumu iyi olmadığı içinde okula gönderemediler. Bu kursun köyümüze açıldığından dolayı da çok mutlu oldum. Kursu bitirdikten sonra belgemi aldıktan sonra çalışmak istiyorum." dedi.

Nadire Kuru, (52) "Zamanında Ailemiz bizi okula göndermemiş. Hastaneye gittiğimizde imza istiyorlar atamıyordum. İsmini yaz dediklerinde yazamıyordum. Şimdi hepsini yapabiliyorum. Çok mutluyum okuma yazma öğrettikleri için herkese teşekkür ediyorum." ifadesini kulandı.

Kurs öğretmeni Hatice Erçal ise, Köyümüzde okuma yazma bilmeyen birçok vatandaşımızın olduğunu tespit ederek evlerine kadar gidip okuma yazma kurslarına katılmaya teşvik ettik.  Kursiyerlerimiz okuma yazma öğrenme konusunda çok azimliler ve öğreniyorlar." dedi.