Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu ve Karadon müessese müdürlüklerine bağlı maden ocağında çalışan işçiler, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla dua edip, kurban kestirdi.  

TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü'nde 08.00-16.00 vardiyasında çalışacak madenciler Kozlu Madencileri ve Nezaretçiler Derneği tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında kuyu başında toplandı.

Burada Kur'an-ı Kerim okutulmasının ardından dua eden işçilere, mevlit şekeri dağıtıldı. 

TTK Kozlu Müessese Müdürü Vekili Ali Demirsoy, yaptığı açıklamada, dualarla Mehmetçik'e destek olmak için bir araya geldiklerini söyledi. 

Zor ve hassas bir dönemden geçildiğini belirten Demirsoy, "Bizler de bunu madenciler olarak yüreğimizde hissediyoruz. Mübarek cuma gününe denk gelmesinin daha güzel olacağını düşündük. Böyle bir günde içte ve dışta düşmanlarımıza karşı mücadele veren asker ve polisimize destek olmak amacıyla Kur'an-ı Kerim okuduk.Türk milleti necip bir millettir. Madenciler dualarıyla destek verdiler. Elimizden gelen şu an budur. Gönlümüzden kopan dualarımızı yaptık. İnşallah ordumuz muzaffer gelecektir. Zor günlerdeyiz. Bu hissiyatı canlandırmak istedik." şeklinde konuştu. 

10 yllık maden işçisi Ramazan Altuntaş da madenciler olarak dualarının Mehmetçik ile beraber olduğunu ifade ederek, "Onların her zaman yanındayız. Gerekirse madenden çıkıp orada onlara her zaman destek vermeye hazırız. Yerin altına girişimiz garanti ama çıkışımız garanti değil. Dualarla girip çıkıyoruz. Allah oradaki kardeşlerimize kısa zamanda görevlerini tamamlayıp ailelerine dönmeyi nasip etsin." dedi.

Madenci Ahmet Kurt ise vatan evlatlarının zor şartlarda görevlerini yapmaya çalıştıklarını anlatarak, Mehmetçik'in milletinin rahatı, huzuru ve geleceği için fedakarlık yaptığını kaydetti. 





- "Yer altından Mehmetçiğimize selam ve saygılarımızı gönderiyoruz"

TTK Karadon Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında çalışan maden işçileri de Yeni Servis Kuyusu önünde düzenlenen programda, TSK tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek ve şehit düşen askerlerle iş kazalarında hayatını kaybeden maden işçileri için saygı duruşunda bulundu. 

Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından işçiler, dua etti.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, gazetecilere yaptığı açıklamada, maden işçilerinin gönlünün Afrin'de görev yapan Mehmetçik'in yanında olduğunu söyledi. 

Maden işçilerinin Türk askerinin yanında olduğunu belirtmek amacıyla kurban kestirdiğini aktaran Demirci, şöyle devam etti:

"Allah, inşallah arkadaşlarımızın niyetlerini kabul eder ve Mehmetçiğimizin orada yanında olur. Mehmetçiğimizin bir an önce muzaffer olarak ülkemize ve sınırlarımızın bu tarafına dönmeyi nasip eder. Madenci kardeşlerimizle birlikte bizim kalbimiz Afrin'de. Her zaman onlara dua ediyoruz ve onlarla birlikte olduğumuzu tüm Türkiye'ye ve dünyaya duyurmak istiyoruz. Yer altından Mehmetçiğimize selam ve saygılarımızı gönderiyoruz." 

Maden işçilerinden Bülent İpçioğlu ise Mehmetçik için yaptıklarının az olduğunu belirterek, "Mehmetçik için elimizden gelse daha fazla şeyler yapmak isteriz. Allah, Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin. Ordumuzu, sınırlarımızı, Türkiye'mizi ve imanımızı muhafaza eylesin. Söylenecek kelimeler yetmiyor. İnşallah bizlere de orada savaşabilmek nasip olur. Gitmek isteriz. Bugün çağırsalar hiç çekinmeden gitmeyi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Zeytin Dalı Harekatı'na katılanlar Mehmetçik için kurban kesilmesinin ardından maden işçileri ocağa girdi. 

(A.A)