Beklenen Meteorolojik Hadİse Yağışlı Hava ile Birlikte Hava Sıcaklığı Hissedilir Derecede Azalacak.

GENEL DURUM

Yurdumuz halen sıcak hava dalgasının etkisinde bulunmaktadır. Yurt genelinde yağış kaydedilmezken, hava sıcaklığı yurdun iç kesimlerinde hissedilir derecede olmak üzere büyük bölümünde mevsim normallerinin üzerinde seyretmektedir. Yurdumuzun bugün (26,02.2013 Salı) kuzeybatı kesimlerinden itibaren yağışlı havanın, Yarın akşam saatlerinden itibaren Balkanlar ı'İ7erinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği bekleniyor. Mandara ve kuzey ege kıyılarında başlayacak yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların Yarın (27.02.2013 Çarşamba günü) Marmara, Ege, Göller Yöresi, Karadeniz, İç ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde görülmesi bekleniyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Karadeniz'in İç kesiminde kar, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

28.02.2013 Perşembe günü Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılan dışında tüm yurtta yağış bekleniyor. Yağışların kıyılar ile Güneydoğu Anadolu yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

Soğuk ve Yağışı havanın 01.03.2013 Cuma günü Yurdun doğusunda etkili olduktan sonra 02.03.2013 Cumartesi günü yurdu terk edeceği tahmin ediliyor.

 

Anî sıcaklık düşüşü ile yurdun doğu, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiğinden; ulaşımda aksamalar, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek çığ tehlikesi vb, olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.