Kdz. Ereğli Belediye Basın Bürosu’nun haberi şu şekilde:

Kdz. Ereğli Belediyesi Gençlik Meclisi ve Çocuk Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda, belediyenin ulaştırma ve lojistik desteği ile okula çıkartma yapan 3 kuruma, Karadeniz Bölge Komutanlığı da eklenince proje tam bir şölen havasına dönüştü. Havanın da güzel olmasıyla birlikte çiçek toplayan Yazıcılar İlk Okulu öğrencileri komutanlara çiçek vererek sevgi gösterisinde bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan programa, Karadeniz Bölge Komutanlığı Deniz Binbaşısı İlker Aslıtürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Kdz. Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Namık Şahin ile Ulaştırma Müdürü Hüseyin Ağlar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Haydar Üzülmez, Erdemir İlkokulu Müdürü Yaşar Ciğer, Yazıcılar Köyü Muhtarı Muhterem Ersoy, Erdemir Okulu öğretmenleri ve öğrencileri, Yazıcılar Köyü öğretmenleri ve öğrencileri ile öğrenci aileleri ve köy halkı katıldı. 

Erdemir İlkokulu öğrencilerinden Çocuk Meclisi İcra Kurulu Üyesi Naz Ağlar, tüm çocukların aynı düşünce ve duygularla büyüdüğünü belirterek, Erdemir Okulu’ndan kucak dolusu sevgi getirdiklerini söyledi.

Okul idaresinin katılımlarından dolayı çiçek verdiği Binbaşı Aslıtürk’te sevginin paylaştıkça çoğaldığını, acıların da paylaştıkça azaldığını hatırlatarak, çocuklara okumaları ve devlet ve millet için faydalı birer birey olarak yetişmelerini istedi.

Erdemir ve Yazıcılar İlk Okullarının folklor gösterileri, şiir ve şarkılarla süren programda, askerler de hediye olarak öğrencilere çikolata ve şapka dağıttı. Erdemir Okulu öğrencileri ile protokol yanlarında getirdikleri çeşitli hediyeleri öğrencilere dağıttı.

Öte yandan proje kapsamında Erdemir İlkokulu 21 ayrı köy okuluna giderek öğrencilerle buluşacak ve çeşitli hediyeler dağıtacak.