Türk Hava Yolları, Zonguldak-İstanbul, İstanbul-Zonguldak uçuşlarına başladı.

Havalimanı pistinin 2 bin 131 metre uzatılmasının yanı sıra donanımı da güçlendirilen ve eksikliklerinin tamamlanması ile Almanya'nın yanı sıra İstanbul ile Zonguldak arasındaki uçuşlar da gerçekleştiriliyor.

Uçuşlar haftada 2 gün. Perşembe günleri İstanbul'dan Zonguldak'a uçuş saati 17.20, Zonguldak'tan dönüş ise 19.20, Pazar günleri ise İstanbul'dan 10.00'da kalkan uçak Zonguldak'tan 12.00'de dönüyor.

20 Haziran Pazar günü İstanbul'dan Zonguldak'ta saat 10.00 itibariyle uçuş 225 lira 99 kuruş, aynı gün Zonguldak'tan İstanbul'a uçuş ücreti ise 222 lira olarak alıcı buluyor.

Yıllardır konuşulan atıl durumda iken defalarca dile getirilmesine rağmen bir çözüm bulunamayan Zonguldak Havalimanının pistinin uzatılması, eksikliklerinin giderilmesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da aktarılmıştı.

Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda Zonguldak havalimanı yeniden Türkiye'ye hatta dünyaya açıldı.

Vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra konunun çözümüne katkı sağlayan Ulaştırma Bakanlığına, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri, Zonguldak Valiliği, Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü ile Zonguldak havalimanı yöneticilerine de teşekkür etti.