Kdz.Ereğli Belediyesi ihtiyaç sahibi ailelere 3 çeşit sıcak yemeği evlerine kadar götürüyor. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, sıkıntılı bir süreçten geçildiğini, ihtiyaç sahibi kişi sayısının giderek arttığı süreçte hedeflerinin evlere sıcak yemek ulaştırmak olduğunu söyledi.


Kdz.Ereğli'de, belediye mutfağında hazırlanan iftar yemekleri, ramazan boyunca sefer taslarına konularak ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine götürülecek.

İLK ETAPTA 200 AİLEYE ULAŞTIRILACAK
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, düzenlediği basın toplantısında, belediye mutfağında ilk etapta 200 aile için hazırlanın iftar yemeklerinin ramazan ayı boyunca dağıtılacağını söyledi.

3 ÇEŞİT SICAK AŞ 
Belediye bünyesinde oluşturulan ekiplerin iftara yakın saatlerde sefer taslarına konulan 3 çeşit yemeği zabıta araçlarıyla ailelere ulaştıracağını anlatan Posbıyık, şunları kaydetti: "Sıkıntılı bir ortamda ramazan başladı. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sayıları giderek artıyor. Biz Ereğli Belediyesi olarak geleneksel sıcak yemek dağıtımına devam ediyoruz. Bu yıl daha da fazla talep olduğunun farkındayız. Belediyedeki personelimiz, aşçılarımız, çalışanlarımız, belli bir hijyen dahilinde büyük bir hazırlık içerisinde. Sefer tasları ile birlikte araçlarımızla belirlenen adreslere yemekleri götüreceğiz. Hiç kimse görmeyecek, zabıta ekmeğini ve sefer taslarını verecek."

YEMEKLER BOL KEPÇE
Belediyenin aşçıları tarafından dev kazanlarda hazırlanan yemekleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Posbıyık, şöyle devam etti: "Yemeklerimizi bol kepçe koyuyoruz, çocuklarına öğlen yemeği de versin, iftara da kendilerini ayarlasınlar diye. Şuan için en önemli görevlerimizden bir tanesi muhtaç olan ihtiyaç sahibi olan insanlarımıza sıcak yemek yetiştirmek için tüm ekibimiz bu işe kendini adadı. Ramazan hayır ayıdır. İş insanları, hayır severleri dayanışmaya davet ediyoruz. Nakdi ve ayni yardımları bizlere ulaştırabilirler. Ramazan ayı boyunca yapacağımız tüm çalışmaları da hazırladık. Allah nasip ederse de Kadir gecesi 7 ayrı tepede Kur'an-ı Kerim okutacağız. Bütün personelimiz mesai olayı gütmeksizin canı gönülden manevi olarak azimle yapıyorlar. Bizler de bundan mutluluk duyuyoruz."

GIDA KOLİSİ YARDIMI DA YAPILACAK
İlk etapta 200 aile tespit edildiğini önümüzdeki günlerde bu sayının daha da yukarılara çıkacağını anlatan Posbıyık, ramazan ayı içerisinde ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi yardımı yapmaya da devam edeceklerini belirtti.