Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) yönetimi, Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yakup Yılmaz’ı ve İlçe Emniyet Müdürü Halan Çelik’i ziyaret ederek görevlerinde başarılar diledi.

21 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilen ilk ziyaret, ERMED Başkanı Doğan Gönüllü; Başkan Yardımcısı Fikri Kapan, kurucu üyeler Sadettin Yıldızhan ve Fahrettin Özaydın ile birlikte Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yakup Yılmaz’a gerçekleştirildi. Ziyarette şube sekreteri Hakan Eskibina ve mali sekreter Ferdi Ergün de hazır bulundu.

Görüşmede konuşan ERMED Başkanı Doğan Gönüllü, göreve yeni gelen Yakup Yılmaz ve yönetimini tebrik etti ve başarılar diledi.

Ereğli’de yakın geçmişte, şu an yönetimde bulunan ekip arkadaşları ile istişare ederek kısa adı ERMED olan Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği’ni kurduklarını hatırlatan Gönüllü, “ medya ortamında bir dağınıklık gördük, açıkçası bize baskı da vardı meslekten ve dışarıdan; bir ihtiyaç var neden yeni bir oluşumu yapmıyorsunuz diye. Biz de 9 arkadaş bir yola çıktık. Aramızdaki gençlere bir ağabeylik yapalım dedik, deneyimlerimizden yararlandırmak istedik. Genç arkadaşlarımızın önünü açmak için biz buradayız. Mesleğimizin etik, hukuki ve yeni dijital teknoloji konuları hakkında bilgi alışverişi yapıyoruz. Alanında uzman kişileri de davet edeceğiz ve bilgilerinden faydalanmaya çalışacağız. Mesleğin, meslektaşların ve Ereğli’nin menfaatine olan olaylarda varız. Türk Metal Sendikası ile de geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da işbirliği içinde olmak isteriz.” dedi.

Sendika Şube Başkanı Yılmaz da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ERMED yönetimine çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyarette gündemle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Yılmaz, Erdemir’e işçi alımı konusuna da değindi ve “form dolduranların sayısı 10 bini geçti. Bu konuda bizim sendika olarak taleplerimiz oldu. İçeride yıllardır müteahhitte çalışan arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımızın da değerlendirilmesini istedik. Yine bölgeden insanların alınmasını önerdik ve bir de ahde vefa göstergesi olarak babası çalışırken ölmüş personelin, çocuklarını işe alın dedik. Taleplerimiz doğrultusunda kriterlere uyan ve liyakatli kişileri değerlendireceklerini söylediler.” ifadelerine yer verdi.

Ziyaret bir süre daha karşılıklı görüş alışverişi ile devam etti.

EMNİYET MÜDÜR ÇELİK “HER BİREY DİKKAT ETMELİ”

ERMED Heyetinin ikinci ziyareti, Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Ateş’in de katılımı İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çelik’e gerçekleşti. Çelik ve ekibine yönetim kurulu adına başarılar dileyen Gönüllü, polis teşkilatının kuruluş yıldönümünü kutladı ve geçtiğimiz gün koronavirüs salgını sonucu vefat eden Polis Memuru Mustafa Dönmez’den dolayı başsağlığı mesajlarını iletti. Gönüllü ve ERMED heyeti, özellikle uyuşturucu operasyonlarında gösterilen gayret ve başarılardan dolayı Çelik’i kutladı.     

Çelik’te ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ERMED heyetine teşekkür etti ve basın ve emniyetin birlikte kamu görevi üstlendiğini hatırlattı. COVİD-19 salgını konusunda da denetlemelerin titizlikle sürdüğüne dikkat çeken Çelik, polisiye tedbirlerin yanında vatandaşlarının da duyarlı bireyler olarak maske mesafe, hijyen ve kısıtlama kurallarına uyum konularında dikkatli olmalarını istedi.

Mesleki konuların sohbet edildiği ziyaret, hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.