Sokağa çıkma kısıtlamaları kapsamında hafta sonlarında evlerimize kapanarak  cdovid  19 salgınıyla mücadele etmeye devam ediyoruz. Bu çerçevede kamu görevlileri de kısıtlamaya dönük genelge kapsamında denetimlerde bulunuyorlar.  Kdz. Ereğli Kaymakamlığı gönderdiği açıklamada “Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında, yaşadığımız kontrollü sosyal hayat döneminde temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere ve sokağa çıkma kısıtlamasına uyulması hususları titizlikle denetlenmeye devam etmektedir.” Dedi.

13 Şubat 2021 cumartesi  günü Kaymakam İsmail Çorumluoğlu başkanlığında İlçe Emniyet Müdürü M. Hakan Çelik ve kolluk kuvvetleri ile birlikte Anıt Önü Kavşağı, Bozhane Mevkii ve Köseağzı Mevkinde denetimler yapıldığı şöyle  bildirildi.

“Taksi araçlarına yönelik denetimde taksiler tek tek kontrol edilmiş olup, özellikle yolcu kapasite gerekli hijyen/temizlik tedbirlerinin hususları incelenmiştir.

Genelge kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu gün ve diğer günlerde denetimlerin yapılmasına devam edilecektir.”