Kdz.Ereğli'de bir iş yerine ait depo önünde öldürülmesiyle ilgili davada tutuklu sanık müebbet hapse mahkum edildi.

Ereğli Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, tarafların avukatlarının yanı sıra maktul Mesut Dereçiçeği (37) yakınları katıldı. Duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Sarı (33) ise cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

Sanık Sarı, son savunmasında, yaklaşık 2-3 yıldır tanıdığı ve aralarında herhangi bir husumet bulunmadığı Mesut'un olay gecesi evine geldiğini anlatarak, "Ben dışarıdan gelmiştim, aşırı derecede alkollüydüm. Kapı çalındı, Mesut eve gelmek istedi bende kabul etmedim. Daha sonra olayın yaşandığı iş yerinin deposuna gittik" dedi.

Depoda uyuşturucu kullandıklarını ve daha sonra aralarında tartışma çıktığını belirten Sarı, "Bana ağır küfürler etti. 'Seni öldürürüm, gebertirim' şeklinde sözler söyledi ve bana yumruk atmaya çalıştı, beni yere düşürmek istedi. O esnada elinde bıçak olduğunu gördüm, bıçak ile bana doğru saldırdı bende sandalye ile eline doğru vurdum, bıçak düştü, bıçağı aldım. 'Önümden çekil eve gideyim' dedim, küfür etti. Aramızda itişme yaşandı, kendisi geriye doğru sandalye ile düştü, düşerken beni de çekti, o esnada elimde olan bıçak Mesut'a saplandı" sözleri ile konuştu.

Sarı, olayın ardından korktuğunu ve eve giderken yolda düştüğünü ifade ederek, şunları söyledi:

"Montumu çöpe attım, bıçağı depodan çıktığımda belime koymuştum sonra bıçağı belimde göremedim. Eşim olay tarihinde Akçakoca'da annesinin yanındaydı. Telefonum olmadığı için petrol istasyonuna giderek ilk önce babamı sonra amcamı aradım. Amcam ve babam beni evden alarak Akçakoca'ya bıraktılar. Daha sonra yakınım ile görüştük, aracı getirmemi istedi. Aracı getirme yerine gittiğimde polisler beni buldular. Yaşanan olay nedeniyle bende üzgünüm, yaşanılan olay tamamen kaza sonucudur, beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum"

Mahkeme heyeti, sanık Mehmet Sarı'yı "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Sanığın sabıka kayıtlarından elde edilen suçu işlemeye meyilli kişiliği, suçu işlemekten pişmanlık duymaması, hapis cezasının ıslah edici özelliğini de dikkate alarak indirim uygulanmasına yer olmadığına karar verdi.

- Olay

10 Ekim 2020 tarihinde, Kavaklık Mahallesi Çayır Sokağı'ndaki iş yerine ait depo önünde bir kişinin yerde hareket etmediğini gören civardakiler, polis ve sağlık ekiplerini aradı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin göğsünde kesici alet izleri tespit ettiği Mesut Dereçiçek'in hayatını kaybettiğini belirlendi.

Çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, Dereçiçek'in depodan M.S. ile çıktığını saptadı. Olaydan 1 gün sonra polis tarafından gözaltına alınan M.S. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.