Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, 6 Haziran'da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava ilişkin son hazırlıkların yapıldığını açıkladı.

Tosun, 6 Haziran 2021 Pazar günü iki oturum halinde yapılacak sınavın 120 sınav binasında, 518 salonda, 7 bin 425 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirileceğini belirterek şu bilgileri verdi:

"Sınavın sağlıklı bir ortamda ve Kovid-19 hijyen şartlarında yapılabilmesi için okullarımız bina sınav komisyonları, okul binalarını ve sınav yapılacak salonları hazır hale getirdiler. Sınav binalarının genel temizliği yapılarak sınav binalarında sık dokunulan yüzeyler( kapı kolları, sıra-masa yüzeyleri, merdiven trabzanları), öğrenci tuvaletleri titizlikle temizlenerek hijyen açısından uygun hale getirildi. Sınav bina komisyon üyelerinin yapacağı iş ve işlemler ile ilgili çevrim içi toplantılar yapıldı. Toplantıda, sınav uygulama sürecinde dikkat edilecek ve tereddüt edilen hususlarda rehberlik edilerek gerekli uyarılarda bulunuldu. Kovid-19 vakalı ve temaslı öğrenciler için öğrencilerin sınava gireceği binalarda sorunsuz sınav süreci yaşayabilmeleri için gerekli tüm tedbirler alındı. Sınav binalarında ihtiyaç duyulacak dezenfektan, maske, eldiven gibi sarf malzemelerin temini yapılarak okullarımızın ihtiyacı giderildi. 8. Sınıf öğrencilerimizden taşıma kapsamında olan öğrencilerimiz için taşıma planlamaları yapılarak gerekli önlemler alındı. Ayrıca rehber öğretmenlerimiz, sınav günü salgın tedbirlerinin uygulanmasında okullarda destek verecekler. Sınav binası ve bahçesine yalnızca öğrenci ve görevliler alınacak.  Sınava girecek tüm öğrencilere ve sınavda görev alacak öğretmenlere, maske ve dezenfektanlar okullarda ücretsiz olarak verilecek. Sınav binalarında el antiseptiği ve yedek maske bulundurulacak."

İl Müdürü Tosun, 6 Haziran'da yapılacak Liseye Geçiş Sınavı'na girecek olan 8.sınıf öğrencilerine başarılar dileyerek, sınava hazırlanma aşamasında öğrencilerin çalışmalarına yön veren öğretmenlere ve bu süreçte öğrencilerden desteğini esirgemeyen velilere teşekkür etti. Sınavda görev alacak yönetici ve öğretmenlere muvaffakiyet temennilerinde bulundu.