Kdz.Ereğli Organize Sanayi Bölgesi'nde kaçak akaryakıt ve akaryakıt kaçakçılığına ilişkin açıklama yapıldı. Zonguldak Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Kdz.Ereğli OSB'nin yaşanan süreç ile ilgili açıklamasını duyurdu.

 

TANK VE SAYAÇ KONDU

Zonguldak-Ereğli Organize Sanayi Bölgesinde kaçak akaryakıt veya akaryakıt kaçakçılığı iddiaları ile ilgili inceleme ve araştırma yapıldığı bildirilen açıklama şu şekilde: "13.03.2017 tarihinde Zonguldak- Ereğli Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde Bolu Çimento A.Ş.’nin yanındaki boş alana, anılan işletmenin nakliye işlerini yapan O.Ç. isimli şahıs tarafından, kendi nakliye araçlarının yakıt ikmalinde kullanılmak üzere akaryakıt tankı ve akaryakıt sayacı konduğu,OSB görevlileri tarafından görülmüş ve ikaz edilerek adı geçen tarafından15.03.2017 tarihinde bulunduğu yerden kaldırılmıştır.

 

OSB MÜDÜRÜ HAKKINDA İŞLEM

OSB sınırları içerisinde kalan alana akaryakıt tankı koyan kişinin, koyduğu tanktan kendi araçlarına akaryakıt vermesi konusunu OSB Yönetimine bildirmesi görev ve sorumluluğu olan zamanın OSB Bölge Müdürü Sami Aydın hakkında, durumun OSB Yönetimine bildirilmemesi ve diğer yasal işlemleri başlatmaması nedeniyle işlem başlatılmıştır.

 

USULSÜZLÜK...

Diğer taraftan konunun OSB Yönetimine gecikmeli de olsa intikali üzerine 30.05.2017 tarihinde Zonguldak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüklerine, yapılan usulsüzlükle ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur. OSB içerisine akaryakıt tankı koyan kişinin,koyduğu tanka depoladığı akaryakıtı araçlarında kullandırmasının sonuçları ilgili Müdürlüklerce incelenip hukuki olacak sonuçlar hakkında gerekli hukuki işlemler yapılacaktır"