AK Partili Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyesi Kürşat Yağız, sosyal paylaşım adresinden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bazı iş yerlerinin kapalı olduğunu hatırlattı, Vali ve Kaymakamın katıldığı eğlencelerin serbest olmasına atıfta bulundu.

Salgın özellikle pek çok esnafın ekonomik olarak büyük sıkıntı çekmesine neden olurken bazı işyerleri haftalarca hatta aylarca kapalı kaldı.

Yeni normalleşme döneminde ülke genelinde olduğu gibi Kdz.Ereğli'de de insan ve yaya yoğunluğu had safhaya ulaştı.

Cuma ve cumartesi günü özellikle sahil güzergahının hemen hemen her noktasında yoğunluk vardı. Mesire alanları, parklar dolup taştı.

İlçe merkezinde ulaşımda ise gün boyu trafik zaman zaman kilitlenme noktasına dahi geldi.

AK Partili Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyesi Kürşat Yağız da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, "eğer normalleşti isek herkes eşit olmalı ve işyerleri açılmalı" çağrısı yaptı.

Yağız, "Lokantalara saat 9:00’da kapat, kahveler çay bahçeleri akşamları yazın kapalı, bir çok iş yeri hala kapalı ama sosyal mesafesiz maskesiz valinin ve kaymakamın katıldığı eğlenceler serbest. Değerli arkadaşlar pandemi bitmedi kurallara uyalım ki insanlar bu zor günlerden esnafımız insanlarımız kurtulsun Eğer normalleşti isek herkes eşit olmalı işyerleri açılmalı" paylaşımında bulundu.

Yağız daha sonra da "Ereğli'de corona bitti de benim mi haberim yok" paylaşımı yaptı.