Ötenazi hakkı dünyada kısmen uygulanmaktadır. Kişinin kendi iradesi ile yaşamına bilinçli son verme isteğidir ve de intihardan farklıdır. Bölgemizde 70 km.lik hatta, Ereğli-Amasra arasında 17 tane termik santral kurulacaktır. Amasra halkı ve sivil toplum kuruluşları buna karşı çıkmaktadırlar. Hükümet ve Kurumlar da ÇED (Çevre Etkileşim Raporu) ile bazen raporu gereksiz sayarak bazen ÇED toplantılarını gözden kaçırarak Termik ve Nükleer Santral kurulmasına çalışmaktadırlar. 
Halkın çoğu buna karşı çıkmamakta tam aksine karşı olan STK’lara cephe almaktadır. Yani termik santral yapımına taraftar olduklarını ortaya koymaktadırlar.
Daha önceleri de termik ve nükleer santrallerin çevresinde yaşayanların kanser, solunum yolu, sakat doğum, KISIRLIK, gastrointestinal sistem hastalıkları, KOAH gibi yaşamı ciddi olarak tehdit eden hastalıklarla ödüllendirdiği (!) biliniyordu ve de yazmıştık.  
Madem ki halkımız bunları bile bile evet diyor, ölmek istiyorlarsa TERMİK, Nükleer Santrallerin yapılmasında bir sakınca yoktur……….
İşin ekonomik boyutu ayrıdır. Hatta her boş alana bir Termik Santral yapılması bilinçli, toplu ötenaziyi hızlandıracaktır. 
Böylece dünyada bilinçli ÖLME, KANSER olma isteği olan ilk toplum olarak QUİNES Rekorlar Kitabına girebileceğimiz açıktır. Ve de bu konuda dünyada birinci olduğumuzla övünülecek, televizyonlarda Ereğli halkından bahsedilip, meşhur olup Ereğli’nin tanıtımını yapabileceğiz. 
    ÖLME HAKKIMIZ KUTSALDIR, ELİMİZDEN ALINAMAZ
    ÖLME HAKKIMIZA UZANAN ELLER KIRILSIN
    YAŞASIN BİZE BU KONUDA YARDIMCI OLANLAR
    BİZE ÖLME HAKKINI BAHŞEDENLERE ŞÜKREDELİM
    ALLAH-U TEALA SANTRALLERİ YAPAN VE YAPTIRANLARA BOL PARA KAZANDIRSIN, ………………………………………..YERLERDE HARCAMAYI NASİİİİİİİİP EYLESİN AMİN..