CHP’nin Zonguldak’ta 7 Mart’ta gerçekleştirilecek eğilim yoklaması milletvekili aday adaylarından Suat Önder, Kdz. Ereğli ilçe Başkanlığında düzenlenen programda partililerin karşısına çıktı. İlçe Başkanı Hayrettin Kartal’ın “partinin emektarı, emekçisi, hiçbir şey beklemeden gönüllü çalışan ve her zaman örgütün emrindeki bir arkadaşımız” sözleriyle tanıttığı Suat Önder, Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Haydi Abbas” şiirine atıfta bulunarak “Haydi Suat Vakit Tamam, Hizmet Etmek istiyordun İşte Fırsat” diyerek başladığı konuşmasının girişinde “Gönül verdiğim birlikte çalıştığım Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarım”  diye seslendi. 

CHP’lilerin hınca hınç doldurduğu ilçe binasında alkış destekleriyle konuşmasına başlayan Suat Önder şöyle dedi:

“Ülkemizin karanlıkta kaldığı, insanların el yordamıyla yol bulmaya çalıştığı, karamsarlığın had safhada olduğu bu günlerde, “bir ümit diyorum ve ümit etmek istiyorum.”.

Daha önce sen, ben, o diye ayrım yapılmazdı.  Bölücülere bu kadar taviz verilmezdi. Din bu kadar istismar edilmezdi. Fakirlik yine vardı da ancak bu kadar ezici değildi.

Memleketimde iş bulmak bu kadar zor hiç olmamıştı. Tersaneler bomboş, gençler sürekli başka şehirlerde iş aramaya gidiyorlar.  Yıllardır Ereğli’nin yükünü çeken Erdemir bile pes etti. Yüzlerce dükkan kapanıyor, icra daireleri harıl harıl çalışıyor, boşanma davalarının en yoğun olduğu ilçe Ereğli oluyor. Sanat ve sanatçıya zerrece değer verilmediği bir kapkara tablo içerisindeyiz. Hiçbir şey yolunda gitmiyor.

Suat Önder CHP çizgisini hiç bozmadı. Değişik görüşlerden teklif almama rağmen tereddütsüz hepsini ret ettim. Oraya buraya gitmedim.

Cumhuriyetçilik, laiklik, devrimcilik, halkçılık, milliyetçilik ve devletçilik adına sizlerden bana görev  vermesini bekliyorum. 7 Haziran’da CHP iktidarında Zonguldak kazansın, Ereğli kazansın. Ama en önemlisi CHP kazansın yeter!”