Erdemir işçilerinin toplu sözleşmesinin imzalanması bayram havası yarattı. İşçiler, Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube binasının önünde toplayarak sözleşme görüşmelerinden dönen Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş’ı beklediler. Odabaş saat 18.00’de sendika binasının önüne gelerek işçilere hitaben “her işçiye seyyanen 2 lira 25 kuruş saat ücreti aldık. 2 yıl enflasyon, 3 yıl enflasyon oranında artış. Sosyal haklarda da, 1. Yıl yüzde 15, 2. Yıl enflasyon, 3. Yıl enflasyon artı yüzde 1 oranında zam aldık.  Biliyorsunuz Erdemir vakfının durumu bozuktu. Daha önce şirket vakfı yardım ediyordu. Son dönemlerde verilmedi. Şimdi bu kez  Erdemir Vakfı’na da 1 milyon TL vermeyi kabul etti. Bunun yanında, taşeron işçileri için bir komisyon kurup güzel şeyler olmasını bekliyoruz. Taşeron işçilerinin  durumlarını görüşmeyi kabul ettik” dedi.

 

Odabaş’ın konuşması “bu işçi seninle gurur duyuyor”, “başkan seninle ölüme de gideriz” sloganları ile kesilirken, Odabaş sözlerini “Allah çoluk çocuğunuzla yemek nasip etsin dedi. Sizin bu artıştan sonra yine işletmeye katma değer üreteceğinize inanıyorum. Bu güzelliği bize yaşattınız. Sizlerle ben de ölüme giderim” sözleriyle konuştu.

 

İşçilerin coşkulu tezahüratları üzerine “Birilerinin bizim birlik ve beraberliğimizi bozmak için dedikodular ürettiği bir ortamda, şu kalabalığı gören ve birilerinin bindirme kıtaları dediği zorla getirilen insanlar dediği kişilere bir şey söylememiz lazım. İnşallah  şimdi önümüzde bir şey kaldı. Bu toplu sözleşmeyi bitirdik. Şimdi önümüzde tek bir engel kaldı. Erdemir işçisine, ekmeğine uzanan bir el varsa, bu işçinin huzurunu barışını bozmak için mücadele eden biri varsa, onu da 30 martta cevabımızı vermemiz lazım” dedi.

 

Yusuf ZiyaOdabaş’ın bu sözleri üzerine işçiler “İşçi Uysal omuz omuza” sloganları atıldı. “Birileri bize partizancılık yapıyor diyor. Biz dün de o partiyi destekledik. Bizim partilerle işimiz yok. Bizim partimiz ekmek partisi. Başka partimiz yok bizim. Şimdi bir cevap vermemiz lazım. 30 Martta bizim kellemizi isteyenlere sizin bir cevap vermeniz lazım. Sizler Sayın Hüseyin Uysal’a sahip çıkacak mısınız?” diye soran Odabaş’a işçiler “Evet. Evet. Evet. İşçi Uysal omuz omuza” sloganları ile cevap verdi.