Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meclis Üyelerinden Dr. Naci Yalçınkaya, Devlet Hastanesi’nin eski binaları ve arazisinin Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (BEÜ) devir edilme müjdesini değerlendirirken, hedefin 20 bin öğrenci olması gerektiğine vurgu yaptı.

 

Görüşlerini TSO’nun Ağustos ayı olağan toplantısında teklif olarak da sunacağını belirten Yalçınkaya’nın yazılı açıklaması şöyle:

 

ÇÖZÜM; GÜÇLÜ İRADE

 

Şehrimizin   sosyoekonomik kalkınmasındaki başlıca etkenleri sıralarsak; Sanayi, turizm, ulaşım-denizcilik, eğitim, tarım vd. Bunların içinde  EĞİTİM başta gelmelidir. Eğitim ORTA GELİR gurubundan üst gelir gurubuna geçebilmek için Şehrimiz açısından daha da önem arz etmektedir. Bu günlerde Devlet Hastanesinin eski yerinin EĞİTİM KAMPÜSÜ olarak  kullanılma iradesi çok önem arz  etmektedir. EĞİTİM KAMPÜSÜ için ERDEMİR özelleştirilirken  LOJMANLAR bölgesinin  BELEDİYE veya ÖZEL İDAREYE devrinin sağlanamaması büyük bir fırsatın kaçmasına vesile olmuştu. Bu gün aynı hatayı yapmamalıyız. O halde ne yapılmalı?. Bilimin ışığı ile aydınlanan aklın bulduğu yolda GÜÇLÜ BİR İRADE ile çözüme yürümek gerekir.

 



KAÇAN BALIK BÜYÜK OLUR

 

Erdemir’in özelleştirilmesinde nasıl ki büyük bir fırsatı kaçırdı isek 1980 li yıllarda bundan daha büyük bir fırsatı kaçırmışız. O yıllarda  Zonguldak ve Ereğli deki fakülte-yüksek okullar HACETTEPE ÜNİVERSİTESİNE bağlı idi. Ve KAMPÜS YERİ için HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ve yetkililer DELİHAKKI civarına incelemelerde bulunmuş. Yöre halkının KAMPÜSE sıcak bakmaması sonucu vazgeçilmiş. Şayet o tarihte KAMPÜS Delihakkı’da yapılsaydı TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ dahil 20 000 nin çok üzerinde bir öğrencimiz olurdu. Kaçan balık büyük olurmuş .Ne diyelim. Günümüze bakalım.

 

Önceki yazılarımda da belirttiğim gibi ŞEHİR YÖNETİMİ DEVLET+BELEDİYE+EŞRAF üçlüsünün uyumlu çalışması ile olur. Bu uyumun sağlanabilmesi için Kdz.Ereğli T.S.O sının öncülüğünde şunlar yapılmalıdır.

 

1-20.000 öğrenci kapasitesi hedeflenerek yola çıkılmalıdır.

2-ERDEMİR’in bilgi birikiminden yararlanmak gerekir.

3-Muhakkak bir KAMPÜS KONSEYİ kurulmalıdır.

4-Ereğlideki tüm paydaşlar bu konseye dahil olmalıdır.

                  

 I-Siyasi Partiler

IIi-Sendikalar(işçi-memur)

III-Konu ile ilgili vakıf-dernek temsilcileri

IV-Meslek odaları(Her biri)

V-Kanaat önderleri

 

 

5-KAMPÜS KONSEYİ;

I-Sayı kısıtlaması olmadan bir Genel Kurulu olmalıdır.

II-Başkanı T.S.O.sının  temsilcisi olduğu Yürütme Kurulu; Genel Kurul içinden seçilmelidir.

III-Üst Kurul; Kaymakam ,Belediye Başkanı Eğitim fakültesi  dekanlığı ve yüksek okul müdürlüğü yapmış hocalardan 1-2 kişi ,yöre milletvekillerimiz ve bu projede  emeği olan Prof.Dr.Ercan CANDAN’ın da muhakkak içinde olacağı bir üst kurul.

IV--T.S.O.nın yürüteceği sekretarya.

 

 

ERCAN CANDAN  KONSEYDE OLMALI

        

Öncelikli olarak yukarıda belirlenen KONSEY, organları ile kurulmalı ve çalışmaya başlamalıdır. Hedefteki  20.000 öğrencinin eğitim görebileceği KAMPÜSÜN fizibilitesini hazırlamak. Bunu yaparken fakülte-yüksek okul türlerinin tespiti, mimari projeden çevre düzenlemesine, şehrin sosyokültürel yapısından öğretim görevlilerinin istihdamına kadar her şey düşünülmelidir.

 

EĞİTİM KAMPÜSÜ işini hayata geçirecek irade T.SO. olmalıdır. Ve zaman hızla geçiyor.1980 ve 2005 yılında yöre EŞRAFININ sahiplenemediği iki fırsat kaçtı. Artık üçüncü fırsatı kaçırmamızın “tanımını” dahi yapmak istemem. Kdz.EREĞLİ TİCARET SANAYİ ODASI gücünü bil ve görev başına geç diyorum. GÜÇLÜ İRADE SENSİN.

 

Not:

1-Bu düşüncemi Kdz.Ereğli T.S.O. nın yapacağı Ağustos ayı aylık olağan toplantısında teklif olarak sunacağım.

2-Akıl akıldan üstündür. Ben düşüncelerimi paylaşmak istedim. Daha iyi bir fikri veya  projesi olan veya düşüncelerime olumlu-olumsuz katkı yapmak isteyenler olabilir. Katkılarınızı bekliyorum.

İletişim: GSM:0532 252 90 30