Kdz.Ereğli TSO Başkanı Tetiker, Kent Konseyi’ne TSO tarafından verilen temsilciyi yönetim kurulu ile geri çektiklerini belirtti. Kenti Erdemir’e teslim etmeyeceklerini belirten Tetiker, siyasilere, Kdz.Ereğli Belediyesi’ne ve Erdemir’e tepki gösterdi.

 

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker düzenlediği basın toplantısı ile Kent Konseyi'ne Oda'nın temsilcisi olarak verilen Mehmet Çivici'yi yönetim kurulu kararı ile geri çektiklerini söyledi. Ramazan’ın hayırlı olmasını temenni ederek sözlerine başlayan Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, Kent Konseyi’ne Belediye Başkanının ricası ile Yönetim Kurulu kararı ile Mehmet Çivici’yi verdiklerini ancak yine yönetim kurulu kararı ile bu verdikleri ismi geri çektiklerini belirtti. Erdemir başta olmak üzere siyasiler ve Kdz.Ereğli Belediyesi’ne eleştiriler getiren Tetiker’in konuşması aynen şu şekilde:

 

”GAZETECİLERİN DAVET EDİLMEDİĞİ TOPLANTI”

İlçede daha önce Kdz.Ereğli TSO ve Belediye tarafından İlçe Temsilciler Kurulduğunu hatırlatan Tetiker, “Bakıyorsunuz kent konseyi meselesinde doğru olduğuna inandığım ve gazetecilerin de davet edilmediği bir toplantı söylendi. Kdz.Ereğli’yi ilgilendiren tek mesele burada o başkan veya sözcünün Erdemir’li olmasıdır. Erdemir’de çalışan bir personelin orada başkanlığı ifa etmesi biz tarafından asla karşıt görmez.

 

YEMEKLİ TOPLANTILARA ELEŞTİRİ

Herşey açıktır, Kdz.Ereğli’de strateji çizilmeye çalışılıyor. Erdemir birlik ve beraberlik adı altında ki bunu da söylemekte yarar var yemekten anlayan insanlar zayıf insanlardır, zaaflarla doludur. İrade gücü koyma kabiliyeti varsa böyle bir ruh hali varsa bunların hapsi kendiliğinden gelişir. Siz samimi dürüst olarak bir araya insanlarla geldiğinizde o yemekler zaten kendiliğinden oluşur. Birlik ve beraberlik yemek yemekten ibaret değildir. Ana çözüm platformlarda çalışmak enerji sarf etmektir bunu belediye başkanına ve siyasilere söylüyorum.

 

“HATALARI İKAZ ETMEK BENİM SORUMLULUĞUM”

Ben bunlara kardeş dedim, bizim kardeşliğimiz, kardeş dediğimiz bir insanda öyle 3-5 günlük değildir, hatalarından kusurları ile kabul edilmiş bağıra basılmıştır. Hataların ortadan kalkması için benim ikaz etmek de sorumluluğumdur. Benim bu sorumluluğumu yerine getirmek zorundayım. Çok büyük hatalar ve yanlışlar vardır. Erdemir ile ilgili hangi meseleye girerseniz girin Erdemir’e eleştiri getiremeyeceğiniz bir ortamda bizim bulunmamız en büyük yanlıştır.

 

“ERDEMİR BURANIN ÇIBAN BAŞI”

Her gün her saat her dakika Erdemir’e eleştiri getiriyorum çünkü buranın çıban başı haline gelmiştir. Bu çıban tedavi edilmiştir, apse yapmıştır, patlatılıp, tampon yapılıp, kurutulmaya bırakılmalıdır. Bu olmadığı sürece bu ekmek savaşı devam eder. Kim dürüst, kim şahsiyetli, kim belli bir iradeyi ortaya koyuyorum diyorsa o oluşumun içerisinde olmalıdır. Bu platformda birlik ve beraberlik sağlanmalıdır, birlik ve beraberlik gücün yanında olmakla olmaz. Burada zavallı mazlum binlerce insanın kaderi var, gelecek evlatlarımızın, çocuklarımızın, torunlarımızın kaderi söz konusu, alt alta bunları koyduğunuz zaman sorumluluk taşıyan insanların gecesini gündüzüne katarak ekmek mücadelesinin içerisinde olması lazım.

 

“EREĞLİ HALKI AFFETMEZ”

Bu işlerin affı yoktur, biz de Ereğli halkı da affetmez, Allah’ta affetmez bu böyle bilinmeli. Burad abu kadar kanayan yara olacak sıkıntı çekilecek siz hala Ereğli’yi teslim etmekle uğraşacaksınız. Ereğli’yi kimse Erdemir’e teslim edemez, herkesin bunu bilmesi gerekir. TSO’nun duyarlı ve uyanık olduğunu belirtmek istedim.  Kardeşlerimiz bir yanlışın içerisinde birlik ve beraberliği bunlar yemek yemekle anlıyor. Bir takım özel hadiselerden, konulardan dolayı kendileri oturdular yemek yediler. Yaşar Tetiker’i iyi tanımaları gerekir.

 

“KİM KONUŞACAK?”

Bugün Erdemir 70 kişiyi işten attı yarın 560 kişiyi daha sonraki gün 3 bin 560 kişiyi işten attılar kim konuşacak? Belediye başkanı yok, siyasetçi yok, sendika yok, ticaret ve sanayi odası yok kim konuşacak? Bana söyleyin o adrese gideyim o adres TSO’dur bu benim sorumluluğum altında. Burayı yok etmeye kimsenin hakkı yok.

 

BELEDİYEDE BİR TAKIM SIKINTILAR VAR

Benim kulağıma gelen belediye ile ilgili bir takım sancılar var. Bir takım atılan insanlar var insanlar bu hadiselerinden vazgeçmeli. Halk onlara kıyım yapılması için oy vermedi, bizleri idare edin diye oy v ermedi. Böyle bir şey yok. Bir lider o koltuğa gelecekse adaleti getirecek, herşeyi ile uyanık olacak, etrafı ile çevresiyle. Benim de etrafımda bana ihanet etmek isteyen insanlar vardır ikaz ediyorum onun da çevresinde olabilir, lider olmak kolay değil, bedel ödenir, gece uykun kaçar düşüneceksin ama öyle kolayı seçmek liderlik olmaz”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)