Kısa adı ÇYDD olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kdz.Ereğli Şubesi'nin  düzenlediği Dostluk ve tanışma kahvaltısına, Eski Bağlık Gazinosu’nda yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Kahvaltıya ÇYDD Genel Başkanı Ayşe YükseL,  Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) kurucusu ve 26..Dönem millet vekili Şensal  Sarıhan ve çok sayıda gönüllü ve  davetli katıldı..

Şube Başkanı Aynur Öner, davete katılanlara teşekkür tti. Öner’in ardından kürsüye Genel Başkan Prof.Dr. Ayşe Yükse geldi. Yüksek,  Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin hangi zorluklarla kurulduğu, ÇYDD’nin önemi, efsane Genel Başkan Prof.Dr. Türkan Saylan’ın mucizevi başarıları ve anıları kahvaltıya katılan tüm konukları duygulandırdı.  Yüksel, 45 dakikalık uzun konuşmasını tamamlarken sözlerini; " Laik Türkiye Cumhuriyetini korumaya and içtik, and olsun ki LAİK TÜRKIYE CUMHURIYETI sonsuza denk yaşayacak.." diyerek bitirdi.  Genel Başkan salonda bulunan tüm konuklardan büyük alkış aldı.

ÇYDD burslu lise ve üniversite öğrencileri ile de buluşan Ayşe Yüksel, öğrenciler ile sohbet edip, görüşlerini , önerilerini bildirdi.