Kdz. Ereğli’de öyle kültür sanat etkinlikleri yapılıyor ki, kimi dikkatlerden kaçıyor kiminden de kamuoyunun bilgisi olmuyor.  Bir çok dalda kitaplar çıkaran  yazarlarımız var Ereğli’de. Çok satan ve okunan yazarlar arasında bizden birilerinin olmasının heyecanı sanatseverler tarafından samimi ve güçlü bir şekilde alkışlanırken, son kitap yazanımız ise kültür sanat dünyasının çok yakından tanıdığı bir isim oldu.

Ayşe Eren. Onlarca, belki de yüzlerce şiir yazdı. Yazdığı her şiir sosyal medyada ses getirdi. Yazdıkları okunup paylaşıldıkça, “kaleme aldığı her üç kelime ile üç bin kelimeye can veren” olarak gösterilen Ayşe Eren, yazdıklarının bir bölümünü “Sustum” isimli şiir kitabında topladı. Ayşe Eren için Kdz. Ereğli’de bir imza günü düzenlendi. Gülce Kültür ve Sanat Grubunun da tam destek verdiği imza gününe Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Başkan Yardımcılarından Mimar Haluk Okur, Belediye Meclis Üyelerinden Yaşare Aydın, sanatseverler ve dostları katıldı.

İmza gününden önce gazetemiz muhabirine kısa bir açıklama yapan Ayşe Eren heyecanını bastırmaya çalışarak duygularını ve görüşlerini şöyle ifade etti:

“Kelimelerin çıkması için önce demlenmesi lazım. Sözlerin de demlenmesi lazım. Yüreğimizde o kadar güzel fırtınalar esiyor ya da sevinçler oluyor. Biz bunları dile getirmek için, sözlü olarak yerine getirmek için ne yapıyoruz bunların demlenmesini bekliyoruz. Daha güzel karşıya vurabilmek için, daha güzel anlatabilmek için.

Demlenmesini istedim. Demlenirken de susmak gerekiyordu. Demlenirken sustum, şimdi konuştuklarım bunlar, bu kitaptalar.”