Sahibinin suya atladığını gören köpek, peşinden denize atladı. Bir süre yarışmacılarla yüzen köpek yorulunca tekne ile alındı, jet-ski ile platforma bırakıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri denizde rahatsızlanan bazı sporcuları alarak 112 acil servis ekiplerine teslim etti.

2. Uluslararası Açık Su Yüzme Yarışları, Kdz.Ereğli'de gerçekleştirildi.

350 SPORCU KATILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Yüzme Federasyonu, İstanbul Yıldızlar Yüzme ve Ereğli Belediyesi'ni öncülüğünde düzenlenen organizasyona, Türkiye'nin farklı bölgelerinden 350 sporcu katıldı.

ESKİ BAKAN DA VARDI

İlçe merkezindeki amfi tiyatro arkasına kurulan platformdan aralarında eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen ve engellerin de bulunduğu sporcular, 3 kilometrelik uzun ve 1,5 kilometrelik kısa parkurlarda mücadele etti.

KÖPEK DENİZE ATLADI, JET-SKİ İLE ÇIKARILDI

Yarışmalarda sahibinin suya atladığı gören köpek, platforma gelerek uzun süre peşinden havladı. Bir süre sonra kendisini denize bırakan köpek yarışmacılarla yüzdü. Yorulan köpek tekne ile alındıktan sonra jet-ski ile sahil kenarına bırakıldı. Köpeğin yeniden denize girmek istemesi üzerine görevliler köpeği alana bağlarken, vatandaşlar köpeğe ilgi gösterdi. Sahil şeridine toplanan vatandaşlar da yüzücülere alkışlarla destek verdi.

"MUTLULUK DUYUYORUZ"

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ikinci kez Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen yüzücülere ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Muhteşem bir görüntü. Yarışanlar ve yarışanlara destek verenleri bir arada. Amacımız Ereğli'de sürekli etkinlikler yaparak bu tür programlara halkımızın katılımı sağlamak. Türkiye'nin farklı bölgelerinden 350'ye yakın sporcu geldi. Ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

SAĞLIK EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ

Yarış sırasında rahatsızlanan bazı sporcular Sahil Güvenlik Komutanlığı botu tarafından alınarak platformda bulunan sağlık ekiplerine teslim edildi. Yarışlar sonunda katılımcılara madalya verildi. Alanda yarışmacılara ve vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)