Eski CHP Grup Başkanvekillerinden Gazeteci-Yazar Kemal Anadol, Heykeltraş Yaman Civan’ın ölümünden duyduğu üzüntüyü bildirirken, CHP’li Kdz. Ereğli Belediyesi’ne de bir öneri sundu. Anadol, Civan’ın isminin önemli bir alan, cadde veya parka verilmesini en az kendisi kadar Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve meclis üyelerinin isteyeceğine de dikkat çektiği açıklamasında görüşlerini şöyle ifade etti:

“Ereğli çok değerli bir evladını yitirdi. Dar ve kısır olanaklar içinde, kendi yeteneği ve sanat anlayışını oluşturarak, tırnaklarıyla usta bir heykeltraş konumuna ulaşan Yaman Civan 2 Haziran günü aramızdan ayrıldı. Gençlik arkadaşım ve sevgili hemşehrim Yaman’ın kaybından duyduğum üzüntü büyüktür. Aynen Osman Zeki Oral gibi Ereğli’nin yetiştirdiği bir önemli sanatçı olarak çok değerli eserlere imza attı. Onun yaptığı ve şu anda kentimizi süsleyen heykelleriyle ölümsüzlüğe ulaştı. İnanıyorum ki başkalarına cömertçe açılan kapılar ve olanaklar Yaman’a sağlansaydı ülke çapında bir üne kavuşurdu.

Tam bir halk çocuğu olan Yaman Civan, sarsılmaz bir irade ve azmin insanı nasıl başarıya ulaştıracağının da somut örneğiydi. Tüm Ereğlililerin ve Ereğli sevenlerin başı sağ olsun.

Yürekten inanıyorum ki, Yaman’ı en az benim kadar tanıyan değerli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Ereğli Belediye Meclisi Yaman Civan adını kentin önemli bir alanı, caddesi veya parkına vermekte gecikmeyeceklerdir.”

Heykeltraş Yaman Civan'ın en son eseri de, Kdz. Ereğlili ünlü Ressam Osman Zeki Oral'ın büstü olmuştu. Bu büst, İnönü Parkı'nda törenle hizmete açılmıştı.