Kdz. Ereğli Rotary Kulübü’nün her yıl gerçekleştirdiği Meslek Hizmet Ödül Töreni gerçekleştirildi. 2018-19 Dönemi Meslek Hizmet Ödüllerini, Çanakkale Savaşlarının gelecek nesillere aktarılması ile ilgili özverili tarihsel anlatım çalışmalarından dolayı 110 yaşında vefat eden Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Turgut Kaçmaz’a ile mesleğindeki farklı çalışmalarından ve başarılarından dolayı Tornam Ahşap Atölyesi’nin sahibi Hamit Oktay Fennibay‘a takdim edildi.

Seçkin davetlilerin katıldığı Rotary’nin 114. Yılı  Erdemir Mühendisler Derneğinde düzenlenen törende konuşan Kulübü dönem başkanı Eray İlhan şöyle dedi:

“Bizler; Dünya Ülkeleri arasında iyi niyet ve anlayışı karşılıklı olarak geliştirerek barışa ve barış halinin kökleşmesine katkıda bulunan ender sivil toplum örgütlerinden biri olan Rotary’nin üyeleriyiz. Çalışmalarımızda, üyelerimiz arasında tanışıklığı bir hizmet fırsatı olarak görür ve bu nedenle her hafta düzenli olarak toplanarak tanışıklığımızı geliştirmeye çalışırız. Biz Rotaryenler, her Rotaryen’in kendi iş ve mesleği topluma hizmet fırsatı olarak yüceltmesini benimser ve bu nedenle iş ve meslekte yüksek ahlaki değerlerin yaygınlaşarak kullanılması için haftalık toplantılarımızda çalışmalar yaparız.

Siz Sayın Hamit Oktay Fennibay ve Siz Sayın Turgut Kaçmaz meslek hayatınız boyunca; Yaptığınız başarılı çalışmalar ile hem meslektaşlarınıza hem de bizlere örnek oldunuz. Çalışmalarınızla meslekte yüksek ahlaki standartların yaygınlaşmasını teşvik ediyor ve özellikle genç meslek sahiplerini yüreklendirerek onların da yararlı çalışmaları için önder oluyorsunuz. Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü olarak, iş ve meslek onurunuzu, gösterdiğiniz bu ışığı ve hizmet idealimizi yücelten bu katkılarınızı şükran ile anıyor ve bugün takdim edeceğimiz Rotary Meslek Ödülü ile bu onuru kuşaklara aktarmak istiyoruz.” dedi.

“AK SÜTÜM HARAM OLSUN DER”

Ödülünü alan Turgut Kaçmaz büyük bir coşkuyla yaptığı konuşmasında; “Babam 1884 yılında Karadeniz Ereğlisinin Kestaneci Köyünde doğar. Balkan Savaşlarından boynu bükük dönen babam, Çanakkale Savaşları başladığında köydeki arkadaşları ile birlikte gönüllü olarak giderken; anası şu öğütleri verir. -Oğul, vatan için millet için, Çanakkale’ye gidiyorsun. Unutma ki Balkanlarda anlımıza sürülen kara lekeyi silmeden köyüne dönersen, ak sütüm sana haram olsun der. Bu vatan, bu millet, bu bayrak uğruna orada şehit olursan, bağrıma taş basar, başım dik, gururla yürürüm köyümün sokaklarında, vatanla birlikte el ele der.. Yaralanıp gelirsen, bakarım sana oğul der.. Haydi giy oğul yoluna hit der.. Babam son nefesine kadar, Atatürk ile ilgili anılarını aynı duygu ve hisle anlatırdı. Benim babam vatanını, milletini, bayrağını, Mustafa Kemal Atatürk’ü sözde değil özde sevenlerdir, ben de onun oğlu olarak özde sevenlerdenim. Uzun süredir onu, anılarını ve Çanakkale zaferini ülkenin her yanında anlatıyorum. Çanakkale Gazisi olan babamın anısında okullarda yarışmalar düzenliyor, dereceye girenleri öğretmenleri ile birlikte Çanakkale götürüyorum. Aynı şekilde çalışmalarıma devam edeceğim. Hepinize saygılar sunuyorum” “  ” dedi

FENNİBAY’DAN TEŞEKKÜR

Gecede ödül alan Fennibay ise yaptığı konuşmada; “Yeryüzünde barış ve iyi niyetin yayılmasına yardımcı olmak, bütün mesleklerde yüksek ahlakı teşvik etmek için dünya çapında örgütlenmiş Rotary Kulübünün ilçemizdeki temsilcisi Karadeniz Ereğli Rotary Kulübüne, bu yıl meslek hizmet ödülüne beni layık gördüğü için şükranlarımı sunuyorum. Ağaçla uğraşmak, ona şekil vermek bir tutkudur. Bu tutku ile uğraşırken zamanla ağacın büyüsüne kapılırsınız. Ben kapıldım... Bir öğretmen olarak kapıldığım ağacın büyüsünü öğrencilerime aktarmaktan ayrıca gurur duyuyorum. Bu sevdamda yol alırken beni destekleyen arkadaşlarıma, dostlarıma, çocuklarıma ve kısa bir süre önce kaybettiğim rahmetli eşim Güler Fennibay’a teşekkür ediyorum. “