Kdz. Ereğli'deki Aykan Müzik Merkezi'nin bu yıl sonu konser programı 2 Mayıs 2019 Perşembe günü akşamı Erdemir Mühendisler Derneği'nde yapıldı. Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, sanatseverler ve öğrenciler ile ailelerinin katıldığı konserin sunuculuğunu Dr. Nevzat Çimenoğlu yaptı.

BİRİNCİ BÖLÜM

İki bölümden oluşan konser, Metehan Karaman'ın piyanoda "Jingle Bells" eseri ile başladı. Özgü Özdamar'ın "Kedi Vadisi", Nil Çelebi'nin "48 Nolu Etüd", Can Günal'ın "52 Nolu Etüd", Duru Çon'un "104 Nolu Etüd", Kerem Bahadır'ın "İyi ki Doğdun", Zeynep Naz Doğan'ın "Zulu War Chant", Görkem Teneke'nin "Sessiz gece", Kadir Akın'ın "Yugoslav ezgisi", Nehir İnce'nin "İnci", Bade Nil Aykan'ın "Canon", Esila Hira Kundakçı'nın "Waltz in G", Esra Zeynep Akdemir'in "Slav Marşı" ile devam etti.

Sahne sırası Gülce Miray Aykan’a geldiğinde, Çimenoğlu 11 yaşındaki Gülce ile aynı sınıfta olduğunu belirterek “Sınıf arkadaşım” diye anons etti. Kendisi de keman çalan Çimenoğlu’nun bu esprisi geceye renk kattı. Gülce Miray Aykan kemanıyla “Ring Dance”yi çaldı ve sonrasında ilk bölüm piyano ile devam etti.

Abdullah Sezer  “74 Nolu Etüt”, Elfin Elbert “Musette”, Begüm Çakmakoğlu “Tuina dalgaları”, Ecem Çakmakoğlu “Alman Dansı” ve İpek Buse Memiş “Do Majör Sonatın 3. Bölüm”ünü piyano ile çaldılar.

İKİNCİ BÖLÜM

Zülel Tunca “Re Majör Konçerta 1.bölüm”, Suyla Turan “Uçuşan yapraklar”, Neva Çorumluoğlu “Für Elise”, AtillaÜzmez “Sol Minör Gavot”, İdil Balıkçıoğlu “Gnossienne”, Ece Nur Kayım “İnsan insan”, Esma Dila Çağ “Praembulum supra jesu, meine Fraude”, Ece Şenay “Black Eyes”, Doğa Çalkap “Do Minör Sonat 3. Bölüm”, Sena Akın “Do Diyez Minör Moonlight Sonat”, Selda Osmanoğlu “Re Majör Gavot”, Nil Sahra Karaahmetoğlu “Solfeggietto”, Nevzat Çimenoğlu “Nihavent Longa”, Alp Kadıoğlu “Do Piyez Minör Nocturn”, Artun Çetinkaya “Alla Turca Türk Marşı”nı sanatseverlere sundular.

Taner Küçükçelebi (Piyano), Nevzat Çimenoğlu (Keman), Selda Osmanoğlu (Keman), Zülal Tunca (Keman), Atilla Üzmez (Keman), M. Okan Aykan (Bas gitar), Gülay Aykan (Org) ve Suat Aykan’dan (Keman) oluşan “Aykan Müzik Merkezi Oda Orkestrası” Polyushka Polye”, “Mamak Türküsü” ve “Sessiz Gece”yi çaldılar.

Gençlik Marşı’nın büyük bir coşku ile söylenmesinin ardından yıl sonu konser programı sertifikaların dağıtımı ile sona erdi.