Milliyet Gazetesi’nin eski Karadeniz Ereğli’de Muhabirliği görevini sürdürürken, ayrıca bir çok yerel gazetede yöneticilik yapan ve son olarak Babası Ali Osman Eser’in Kurduğu Gündem Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdürürken, babasının vefatı üzerine aynı gazetenin imtiyaz sahibi olan Ali Suat Eser Kdz. Ereğli’den taşınıyor. Gündem Gazetesi’ni sağlık nedenlerinden dolayı kardeşi Metin Eser’e devir eden Ali Suat Eser, rahatsızlığı nedeniyle Amerika’da tedavi olmuştu. Oğlu Emre’nin Üniversite sınavları sonrasında Antalya’ya gitmesi üzerine, bu kentte ikinci bir daire kiralayan Ali Suat Eser, kesin kararını verdi ve Ereğli’deki evini de Antalya’ya taşımaya karar verdi. Kızı İrem’in de yanlarına gelmesi ile ailenin tüm fertleri bundan böyle Antalya’da yaşayacak.

Ali Suat Eser ve Eşi İlkay Eser, Gazeteniz Önder’e geldi ve veda ziyareti yaptı. Gazetemize Antalya’da  yaşayan  ve Trabzon Öğretmen okulundaki dönem  arkadaşlarından ikisi  ile birlikte gelen A. Suat Eser ile eşi  sürpriz ile karşılaştı.  Eser Ailesi, Önder Gazetesi’nin haber merkezinde eski dostları Kandillili  Abdurahman Canlı’yı görmenin mutluluğunu yaşadılar.

Gazetemiz Muhabirlerinden Eyüp Bektaş ile Gündem Gazetesi’nde mesai arkadaşlığı yapan Ali Suat Eser “Arkadaş Ereğli’ye veda ediyoruz. Bundan böyle sizleri Antalya’ya bekliyorum” sözleriyle konuştu.

Refikimiz Gündem Gazetesi, Metin Eser’in sektörden çekilme kararı almasının ardından el değiştirerek yayınına  günlük olarak devam ediyor.

(Foto: Görkem ERCAN AZER)