Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığına bir kez oturan ve bir daha da o makama gelmesi asla mümkün olmayan Hüseyin Uysal, “terminale cami yaparsan adaylığın garanti” gazına geldi ve birden bire bu konuya öyle bir kilitlendi ki… Gece cami, gündüz cami, orada cami, burada cami.

Doktor olarak hep “iyi insan” olarak bilinip tanınan Uysal’ın, Ereğli’ye hizmet yerine kendine hizmet ilkesi başına dert açtı ve haklı olarak da aday gösterilmedi.

Uysal, o gaza gelmeyip de gerçekten belediye başkanı olmanın sorumluluğu içinde işine gücüne baksa idi en azından bir mahalle muhtarından bile az bir oy alarak gitmezdi.

Bu işler böyle.

“Ne oldum delisi” olunduğunda pusula şaşıyor ve hep hızlı bir düşüş başlıyor.

Şimdi kim arayıp sorar Hüseyin Uysal’ı?

Var mıdır o dönemde yapışık kardeşlik ayaklarına yatanlardan.

Sanmıyorum.

*

Konumuz cami.

O dönemde de bir çok duyarlı vatandaş ve gibi ben de görüş ve düşüncelerimi yazdım ve dedim ki:

“Evet Ereğli’ye cami lazım. Var olan camilerin konum itibariyle özellikle cenazelerde yetersiz kaldığını herkes görüp, anlayıp yaşıyor. İyi ki Bozhane camisi var. O da yetmiyor. Yetmediği gibi büyük bir trafik sıkıntılarına da yol açıyor.”

Buraya kadar doğru mu?

Var mı bir yanlış?

Şimdi yine Terminale cami yapımı olayındaki gibi eski yazdıklarımı hatırlamak ve hatırlatmak isterim.

Sevgili dostlar, okurlar bir yönetici kentinin 50-100 sene sonrasını görmek zorunda. Ha eğer ki vizyon denilen kavramdan bihaber ise diyecek bir şey yok.

Bildiğiniz gibi Kdz. Ereğli Belediyesi şehir mezarlığının dolması nedeniyle Belen’e büyük bir mezarlık yaptı ve artık cenazeler o alanda toprağa veriliyor.

Bu demektir ki, cenaze işlerinin tüm birimleri de yavaş yavaş o alanda konuşlanacaktır.

Durum böyle iken, Belen belediye mezarlığında çok acil bir cami gereksinimi vardır.

O alanda cenaze hizmetleri ve cami ile birlikte, otoparklar, çiçekçiler, kantin tesisler de yapılmalıdır. Tek merkezden hizmet. Hatta, mezar işlerini yapanlar için de küçük tanıtım işyerleri bile açılabilir.

Cenazesi olanlar ve cenazelere katılmak isteyenler hiçbir başka adres aramadan direkt olarak Belen Mezarlığı’na geldiklerinde, orada her türlü hizmeti alabilecekler ve son görevlerini eksizsiz ve huzur içinde yapabileceklerdir.

Böyle bir hizmetin gerçekleşmesi, kent merkezinde cenaze törenlerinden dolayı yaşanan trafik karmaşasını da sona erdirecektir.

Yani, Ereğli’ye bir cami yapma girişiminin ilk ve tek adresi Belen Şehir Mezarlığı olmalıdır.

Bu görüşe doğru değil diyecek olan var mıdır?

Sanmam!

Var ise de başka amaç/amaçlar vardır.