Bizim neslimizde ve daha eskiden Türk, Kürt gibi ayrımlar yoktu. Biz görmedik.. Altıyüz yıllık Osmanlı İmparatorluğunda bile Türk, Kürt, Ermeni, Yahudi, Rum, Çerkez bir arada yaşamıştı.. Ayrım sadece Sünni, Alevi şeklinde siyasi çıkarlar doğrultusunda vardı.

Son onüç yıldır Türk, Kürt, Sünni, Ermeni, Rum, Yahudi, Ezidi, Yezidi, Laz diye tamgaz ayrımlarla karşı karşıyayız.

Eskiden kin, nefret yoktu. Cumhuriyet bunları ortadan kaldırmıştı. Bu ülke sınırları içindeki olaylara hep beraber üzülür, sevinir, gülerdik. Laz-Kürt, Kürt-Arnavut, Yahudi-Ermeni fıkralarına; hepsi de Türk fıkralarına gülerdi..

Belki çok zengin değildik ama gönlümüz zengindi. Bu ülkeyi hep beraber kurmuştuk. Arkadaşımızın dini, dili, etnik kökeni bizi bağlamazdı. Biz, arkadaştık, dosttuk.. Hep beraber askerlik yaptık. Evlilik, nişan törenlerimize gittik. Birbirimizin dini bayramlarına, insan olmasına saygı duyduk. Günümüzde AKP ise Müslüman olanlar-olmayanlar; Müslümanlar; Sünni-Alevi, Sünniler; Nakşi-Süleymancı-Gülenci-Cerrahi-Haşhaşi gibi birçok gruplara, İŞİD’ci, Hizbullahçı, El-Kaideci gibi alt gruplara ayrılmıştır.

Müslüman olmayanlar; Hristiyan-Musevi, Hristiyanar; Katolik- Protestan-Ortadoks, Ortadokslar; Rum-Ermeni diye ayrıştırılmış, Ulus veya Millet olmaktan uzaklaştırılmaya çalışılmaktadır. 

Günümüzde Kürt, Laz, Zaza, Türkmen, Arnavut vesaire gibi gruplara ayrılıyoruz. Konuşmalarda, ben Lazım, Kürdüm gibi etnik kimlikler ön plana çıkıyor. Bunun dışında  Balyozcu, Ergenekoncu, Paralelci olarak da ayrıştık. Artık bizden olanlar olmayanlar var.

Son olarak Müslümanlığı da AKP’den öğrendik!.. 

Yalanı, rüşveti, çerez, fıtratı, ayakkabı kutularını görüşen şerefsizdir. Yatın ihtiyaç olduğunu, 890 lira ile 4 kişilik ailenin rahatça yaşayabileceğini, madene girenin ölüme hak kazandığını, adalete güvenilmeyeceğini, şantaj, tehdit ve CD’leri AKP’den öğrendik!..

AKP’den önce Müslüman değildik!..

Bütün bu öğretileri!.. için AKP’ye müteşekkiriz!..