Milliyet Gazetesi'nden Gürkan Akgüneş, 7 Mart 2021 tarihli yazısında Türkiye'de yapılmış yeni bir araştırmayı duyurdu. Environmental Science and Pollution Research'de yayımlanan araştırmada 2012-2016 yılları arasında Ege Bölgesi'ndeki 16 meyve ve sebzeden 3044 numune alındı ve pestisit kalıntıları incelendi.
İncelenen örneklerde 64 farklı tarım zehirine rastlandı ve örneklerin yarısında en az 1 tarım zehiri tespit edildi. Üzümde 35, çilekte 22, kuru kayısıda 21, şeftalide 17, kiraz ve narda 11, biberde 10, domateste 7 farklı pestisit bulundu.
Kanser başta olmak üzere pek çok hastalığa neden olan, bizi ve tüm canlıları zehirleyen, iklim krizini tetikleyen pestisitler tamamen yasaklanmalı ve zehirsiz tarım yöntemleri desteklenmeli.
Vakit kaybetmeden #ZehirsizSofralar
Zehirsiz Sofralar talebimizi daha çok insana ulaştırarak, daha fazla kişinin imzalamasını sağlamak bizim elimizde.
Pestisitlerin tamamen yasaklanması için Zehirsiz Kampanya'ya destek olun, paylaşın, sesimize güç verin: Change.org/ZehirsizSofralar
Milliyet'te yayımlanan haberi buradan okuyabilirsiniz: www.milliyet.com.tr
Araştırmaya ise buradan ulaşabilirsiniz: link.springer.com