Ak Parti’nin öncesi Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, daha önce mahkum ettirdiği bir gazetecinin FETÖ’yü fırsat bilerek asılsız haberler yaptığını ve bu konuda Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu belirttiği açıklamasında şöyle dedi:

HAKARETTEN CEZA ALDI

Son zamanlarda yerel basında ve internette şahsımı hedef alan kasıtlı yayınlar yapılmaktadır. Söz konusu şahıs daha önce de Milletvekilliğim döneminde aleyhimde asılsız haberler ve hakaretler yapmaktan ceza almıştır. Dolayısıyla, şahıs FETÖ’yü fırsat bilip intikam duygusu ile bu tür asılsız haberleri yapmaktadır. Aleyhime gerek sosyal medyada ve gerekse basında yaptığı asılsız haberler için Zonguldak Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur.



OĞULLARIMIN ADINI DEĞİŞTİRDİM

Öğrencilik yıllarıma gelen 1980’li yılların sonları ve 1990’lı yılların başında herkes gibi ben de malum yapıya eğitime verdiği önem için sempati duymuştum. Aynı zamanda Rahmetli Erbakan’a da sempatim vardı. Bu nedenle ilk oğluma Mücahit ikinci oğluma Fethullah ismini koydum. Ancak, İngiltere’deki doktora çalışmalarım sırasında bu yapıyı samimiyetleri konusunda sorgulama dönemim başladı. Rahmetli Erbakan’dan ayrılarak AK Partinin kurulmasındaki nedenler bende de kırılma noktası oldu ve1999 yılında (17 yıl önce) yurda döndüğümde çocuklarımın ismini değiştirdim. 2012 yılında Milletvekilliğim sırasında Zonguldak’tan Ak Parti’li işadamları ve Ak Parti’li bir belediye başkanımız ile birlikte kömür üreten şirketleri ziyaret için Amerika’ya gittik. Bu ziyaret sonrasında o dönemde herkesin yaptığı gibi biz de Pensilvanya’ya da götürüldük. Tüm grupla birlikte 10 dakika kadar görüşme oldu ve bir tek kelime konuşmadım.

SAFIM AK PARTİ

FETÖ ile yakınlığı olan Milletvekillerinin AK Partiden istifa etmesi sırasında herkese gittikleri gibi bize de geldiklerinde AK Partiden ayrılmayacağımın ve safımın AK Partide olduğu konusundaki haberlerim basında mevcuttur. Ayrıca 15 Temmuz gecesi resmi Facebook sayfamdaki paylaşımlarımda daha ilk saatten itibaren tarafımın Partimin ve Devletimin yanında olduğu açıkça görülmektedir.

FAŞİST ZİHNİYET

Gerek Milletvekilliğim dönemimde gerekse Milletvekilliğim sonrası şahsıma yapılan acımasız ve hakaret boyutundaki saldırıların Faşist zihniyetin tezahürü olduğunu siz halkımız çok iyi bilmektedir.