Çaycuma Belediyesi Garajı’ndan yakıt alırken görüntülenen sivil plakalı kamyonun belediyede kiralık olarak çalıştığı, midibasın da Olcay-Oktay  Yurtbay Anadolu Lisesi voleybol takımını Düzce’ye götürmek için yakıt aldığı ortaya çıktı.

Sosyal medyada Çaycuma Belediyesi Garajı’ndan yakıt alırken çekilen fotoğrafı, belediyede usulsüzlük yapılıyor diye servis edilen sivil plakalı aracın sahibi Rıdvan Boncukoğlu bir açıklama yaparak, iftira atıldığını söyledi. Boncukoğlu, “Sosyal medyada fotoğrafı dolaşan 67 JS 238 plakalı aracın sahibiyim. 2018 yılı 2. ayının 13’ü itibariyle Çaycuma Belediyesi ile yaptığımız sözleşmeye istinaden yakıtı belediyeye ait olmak üzere aracımı kiraya verdim. Ancak sosyal medyada dolaşan haberler çok üzücü. Sözleşmede yakıt işverene ait olduğu için bizim oradan yakıt almamız gayet normal. Çünkü anlaşmamız şoförü bize, yakıtı idareye ait olacak şekilde. Dolaşan haberler tümüyle asılsız” dedi.

SİYASETE ALET ETMEK İSTİYORLAR

Kendilerinin ekmeğiyle uğraşan insanlar olduğunu söyleyen Boncukoğlu, “Ama bizleri siyasete alet etmek istiyorlar. Çok üzgünüm. Bunlar yakışık almayan şeyler. Biz sadece belediyeye değil, diğer kurumlara da araç kiralıyoruz. İş makinalarımız da var. Bu şekilde teklif usulü çalışan bir firmayız. Çıkan haberler asılsız. Resmi kayıtlarımız var, sözleşmelerimiz var, faturalar var” diyerek sözlerini tamamladı.

SÖZLEŞME UYARINCA ARACA YAKIT VERİLDİ

Konuyla ilgili bir açıklama da Belediye Garaj Amirliğinden geldi. Yapılan açıklamada, “Belediyemiz, hizmetlerin daha etkin ve verimli şekilde yürütülebilmesine imkân sağlamak amacıyla mevcut araç parkına takviye olarak binek, kamyon, iş makinesi türünde 8 adet aracın şoförü/operatörü ile birlikte, 3 aylığına, akaryakıt gideri idareye ait olmak şartı ile kiralanması için ihaleye çıkmıştır. İhaleyi kazanan firma ile 18.01.2018 tarihinde imzalanan sözleşmenin 4. Maddesinde, ‘Tüm araçların akaryakıtı idare tarafından karşılanacak kilometre ve saat uygulaması yapılmayacaktır’ denmektedir. Sosyal medyada fotoğrafları dolaşan araca, sözleşmenin amir hükmü uyarınca yakıt verilmiştir. Verilen yakıtın tüm kaydı mevcuttur” denildi.

VOLEYBOL TAKIMINI TAŞIMIŞ

Öte yandan yine belli çevrelerce sosyal medya paylaşımına konu yapılan 67 VF 503 plakalı aracın, 7 Şubat 2019 tarihinde, Belediye Garajı’ndan yakıt alarak Olcay Oktay Yurtbay Voleybol Genç Kız Takımı’nı grup müsabakaları için Düzce’ye götürdüğü anlaşıldı. Başkan Bülent Kantarcı’nın kendi sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı belgelere göre, okul, belediyeden kendilerine araç tahsis edilmesini istemiş. Ancak belediye kendi araçlarının başka görevlere tahsisli olması nedeniyle, okulun kendi imkânlarıyla tedarik ettiği 67 VF 503 plakalı araca 70 litre motorin vermiş. Belgede Otobüs İşletmecisi Mesut Oral’ın motorini teslim aldığına dair imzası da bulunuyor.