CHP’den Zonguldak Milletvekili aday adaylığını açıklayan Avukat Adil Ateş, Ereğli ve Alaplı’nın bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini hatırlatarak Milletvekili sıralamasında 1 veya 2’nci sıraya işaret etti.

 

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri'nde CHP'den aday olmak isteyen Avukat Adil Ateş, CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı'nda görüşlerini açıkladı. Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Kdz.Ereğli Belediye Meclisi’nin CHP’li üyelerinin yanı sıra çok sayıda partilinin katıldığı adaylık açıklaması öncesi CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal iktidar olma sözü verdi.

 

“BİRİNCİ PARTİ YAPACAĞIZ”

Türkiye’nin 7 Haziran’da 91 yıllık tarihinin en önemli seçimine gireceğini belirterek sözlerine başlayan Kartal şu ifadelere yer verdi: “CHP, 91 yıl önce ulusal kurtuluş savaşının sonunda nasıl bir heyecan ile nasıl bir azim ile nasıl bir güven ile Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu ise 7 Haziran seçimlerinde sonra da Türkiye’ye yeni bir başlangıç yapma, ülkemizin ve bölgemizin sorunlarını çözmek için yeni bir sayfa açmaya hazırdır. Bizler Karadeniz Ereğli’de ve Zonguldak’ta partimizi birinci parti yapmaya Türkiye’de de iktidar yapmaya söz veriyoruz. Bu inanç, duygular ve mücadele azmi ile birlik ve beraberlik içerisinde hem bölgenin hem Türkiye’nin sorunlarını çözeceğiz.

 

“SORUNLARI BİLİYORUZ, KADROLARIMIZ HAZIR”

Çok ciddi sorunlar yaşıyoruz. İşsizlik kronikleşmiş, emekliler insanca onurluca bir yaşamdan uzak, tersanelerimiz çürümeye terkedilmeyi, TTK özelleştirilmenin eşiğine getirildi. Biz buna 7 Haziran tarihinde dur diyeceğiz. Sorunları biliyoruz çözmeye de kadrolarımız hazır”

 

“MECLİS ÜYESİ OLARAK GÖREV YAPTIM”

Partililerin gösterdiği ilgiye teşekkür ederek sözlerine başlayan Adil Ateş, 15 yıldır ilçede de avukatlık babasının da bir maden emekçisi olduğunu belirten Adil Ateş şu ifadelere yer verdi: “30 Mart mahalli idareler seçimlerinde belediye meclis üyesi olarak seçildim. Bu görevi de başarı ile yerine getirdim. Partililerimiz ile yaptığımız görüş alışverişinde partimizin artık genç ve yeni yüzlere ihtiyacı olduğunu kanaatine vardım. Biz de arkadaşlarımız ile birlikte ortak karar alarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için milletvekili aday adayı olmaya karar verdik. Herkesin umudu olmak için yola çıktık.

 

YAPAY SORUNLAR ORTAYA ATILIYOR

Zonguldak, Ereğli ve Alaplı’nın sorunları belli iken siyasiler ve bazı çevreler maalesef yapay sorunlar ortaya atarak bu sorunu çözmeye çalışarak zaman kazanmaya çalışmakta. Zonguldak’a da zaman kaybettirmektedirler. Bölgemizdeki işsizlik oranı ortada iken yanlış politikalar ile maden ve diğer sektörlerde işçi sayıları giderek azalmaktadır. Ereğli ve Alaplı’yı bir bütün olarak değerlendiriyorum. Ortak kültür ve değerlere sahip olan Ereğli ve Alaplı artık siyasi olarak da bir bütün olarak birleşme zamanı gelmiştir. Birçok siyasi parti Ereğli’yi tek başına değerlendirmektedir. Ereğli ve Alaplı’nın hak ettiği milletvekili sıralamasını alması için elimizden gelen tüm çabayı harcayacağız. Bizim gönlümüzden geçen birinci veya ikinci sırayı buranın almasıdır.

 

“DÜŞÜNCELERİ EYLEME DÖKME ZAMANI”

Ülkemizde yaratılmaya çalışılan insanları ayrıştırmak ve ötekileştirmek politikası insanımızı getirdiği noktayı hepimiz görmekteyiz. Bizim amacımız insanları ortak değerler çerçevesinde toplamak ve hepsini bir araya getirmektir. Siyaset evrensel olup din, dil, ırk ve mezhep ayrımı gözetmemelidir. Düşüncede birlikte olabiliyorsak söylemde de birlikte birleşeceğiz, söylemde birlikte olabiliyorsak eylemde de birleşeceğiz. Düşüncelerimizi eyleme dökme zamanı gelmiştir”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)