Yerel seçimlere çok çok az kaldı.

Öncelikle adayların kentimiz ile ilgili düşüncelerini, tespitlerini,çözüm önerilerini merak ediyorum.

Kentimizde kentleşme adına yapılacak daha çok işler var.

Bu işleri yapabilecek bir kadro oluşturabilecekler mi örneğin?

Kentleşme kelimesi içerisinde birçok konuyu barındırıyor.

Bir kentte yaşan insanların öncelikle yaşam kalitesini arttırmak ve refahını sağlamak,çağdaş ülkeler seviyesine taşıyabilmek ve bu kentte yaşayan insanların sosyolojik ,psikolojik ve ekonomik durumunu doğru biçimde irdeleyip projeler üretmek ,akabinde bu projeleri hayata geçirebilecek kadrolar kurmak çok önemli.

Hep birlikte gözlemleyeceğiz konusunda duyarlı kişiler seçim kadrolarında yerini alabilecekler mi yoksa siyasi ranta teslim mi olunacak…

Ekonominin dünyada ve ülkemizde hızla kötüye gittiğini hepimiz görüyoruz ve bu durumdan en çok olumsuz etkilenen şehirlerin başında Zonguldak geliyor ne yazık ki…

Tabi ki belediyeler istihdam alanı değildir ama belediyeler istihdam alanlarının arrtırılması için önemli bir ayağını oluşturur sürecin.

Yatırımcıları bölgeye çekebimek,yasal prosedürlerde kolaylık sağlamak,işbirlikçi olabilmek ve her şeyden önemlisi çok çalışmak…

Belediyenin asli görevleri belediye çalışanları tarafından rahatlıkla yürütülebilir fakat göreve gelecek olan başkan ve ekibi bölgeye, belediyeye yeni bir misyon kazandırabilir ve kentleşmeyi gerçek anlamda refaha doğru ilerletebilir. Bütün bunlar hizmet aşkı taşıyan bir ekiple olmalıdır tabiki.

Belediyecilik bir makam hevesine teslim olacak kurum değildir.Bölgemizin birliğe,refaha,huzura ihtiyacı olduğu kesindir. Bunların başında ise insanların sosyo-ekonomik durumlarını iyileştirmek gelmektedir.

Kaliteli bir kent yaşamı için canla başla çalışacak kadroların oluşturulmasını gönülden diliyorum. Çevresel ,siyasal faktörleri iyi bir biçimde algılayıp bölgemizi üzerine çöken bu sis perdesinden kurtaracak ekiplere ihtiyaç var.

Önemsediğim bir diğer konuda çevre kirliliği konusunda denetimlerin arttırılması ve çevredeki her fabrikanın baca filtrelerinin, arıtma sistemlerinin sürekli kontrollerden geçirilmesi gerektiğini hatırlatmak isterim.

Umarım önümüzde yerel seçimler bölgemiz için hayırlı olur…