31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde aday adaylığı için ilçe Başkanı Sertan Ocakçı’nın CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanlığından istifası ile yönetiminin azınlığa düşmesinin ardından, genel merkez tarafından “kongreye götürmek üzere” İsmail Fota başkanlığında 5 kişilik oluşumla kayyım heyeti atanmıştı. Heyetim ilçe kongresinin 20 Ağustos tarihinde yapılacağını açıklaması ve kongreye de bir gün kala da genel merkezin kongrenin iptal etmesiyle sürüncemede kalan olayda durum netleşiyor.

Emin kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre, genel merkez ilçedeki gruplaşma nedeniyle kongre yaptırmayacak. İsmail Fota başkanlığındaki Kayyım heyetine takviye yapılarak yeni ilçe yönetimi atanacak. Atanacak ilçe yönetimi, normal kongre süreçleri içinde ilçe delege seçimlerini yaptırdıktan sonra, ilçe kongresini yaptıracak.

Sonuçta, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık’ın  ilçe başkan adayı olması üzerine yaşanan iptal süreci, bu takvime göre devam edip, ötelenmiş kongrenin de yeni oluşumların da önü açılacak.

Bu arada yönetime yapılacak takviye ile ilgili listelerin genel merkeze verildiği ve yakın bir zamanda atamanın gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Haber: Eyüp Bektaş