AK Parti Kdz. Ereğli Kurucularından Mehmet Özçiçek, kendisinin ve oğlunun E- Devlet hesaplarına girilerek AK Parti’den istifa ettirildiklerini ve bu olayın Cumhuriyet Savcılığına başvurarak ortaya çıkarılmasını istediğini bir basın toplantısı ile açıkladı.

Özçiçek, Savcılığa verdiği şikayet dilekçesini de göstererek; “Yasa gerekeni yapacak. İşin özünde bizi partiden istifa ettirmek hiç önemli değil. Şahsım için konuşuyorum; dün de AK Partiliydik bugün de AK Partiliyiz. Bugün biraz daha bilediler.” dedi.

Özçiçek, düzenlediği basın toplantısında şöyle konuştu:

“E-DEVLET ÜZERİNİDEN BENİ İSTİFA ETTİRMİŞLER”

"Bizden ne gördüler bilmiyorum da kazayla olacak bir şey değil. Gitmişler E-Devlet’ten beni istifa ettirmişler. Oğlumu da seçim kurulundan istifa ettirmişler. Ben, oğlum ve hanımım üçümüzde partiye üyeyiz. Aynı anda üye olduk. Acaba bilmiyorum bilgisayar teknolojisi sapıtma mı yaptı, bilemiyorum yani. E-Devletimize girmişler, bizi partimizden istifa ettirmişler diye savcılığa başvurduk. Yasa gerekeni yapacak. İşin özünde bizi partiden istifa ettirmek hiç önemli değil. Şahsım için konuşuyorum; dün de AK Partiliydik bugün de AK Partiliyiz. Bugün biraz daha bilediler. Mehmet Özçiçek bugüne; yanlışlarını, kendi bildiği doğruları konuşarak gelmiştir. Onun için Mehmet Özçiçek olmuştur.

BENDEN YERLİCİ OLMAZ

İl Genel Meclis Üyeliğine seçildiğimde Armutlucuma'dayım. Vekillerimizin hepsi var orada. Bakın dedim; ‘Bizim partimiz burada %48 oy almış. Burada; ilkokul, ortaokul, lise, üniversitenin her dalından insan var. Duvardır, yoldur, bu gibi hizmetlerde buranın insanı bu işlerde görevli olsa da onlar uğraşsa’ dedim. Biz o kelimeleri söylediğimiz için çok büyük bir yerlici olduk. O zamandan beri de yerliciliğimiz devam ediyor. Mehmet Özçiçek olarak; Allah göstermesin benden yerlici olmaz çünkü; dinimiz yasaklıyor. Ne olur; hizmeti olsun, görevi olsun en yakınından başlayacaksın. En yakınında kim varsa biz onu şiar edinerek, çalışarak geliyoruz.

YA SEN GİDECEKSİN YA BEN GİDECEĞİM

Bazı yerlerde doğru söyleyeni 9 kapıdan kovarlar. Bazı yerlerde ister istemez sivriliyoruz. Şuan Ereğli’de AK Parti hangi durumda, nereye gelmiş. Bir idareci bir milletvekiline diyor ki ‘Ya sen gideceksin ya ben gideceğim’. Kendi partisi içerisinde; ‘Ya sen olmayacaksın ya ben olmayacağım. İkimizden biri gidecek’ diyor. Belediye Başkanı seçiliyor Adalet ve Kalkınma Partisi’nden, belediye başkanına seçildiği günden bırakana kadar, iyidir kötüdür, suçludur, suçsuz o beni çok fazla ilgilendirmez, bir idareci onunla sonuna kadar uğraşıyorsa araya girip bir şey söylememek kadar günah bir şey yoktur.

TOPLANAMIYORLAR

Kendileri bile bir araya gelip, toplanamayan bir durum var. Biz bu olayları söyleyip, ekip olarak sımsıkı çalışarak bu olayları kapatmamız lazım. Her ne kadar bizim e- Devletimize girip üyelikten ihraç edip çıkarmışlar ise de bile çalışmalarımıza devam ediyoruz."