Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, 6284 Sayılı Kanun kapsamında bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyeti gerçekleştirildiği bildirildi.
Açıklamaya göre, Kdz. Ereğli İlçe Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği tarafından, 23 Aralık 2025 günü saat 10.30 sıralarında ilçe merkezinde taksi esnafına yönelik bir etkinlik düzenlendi. Faaliyet kapsamında, toplam 35 erkek vatandaşa “Ailenin Önemi” ve “Kadına El Kalkamaz” mottosuyla bilgilendirme yapıldı.
Etkinlik sonunda taksi esnafı ile birlikte “Kadına El Kalkamaz” pankartı açılırken, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla “Kadına El Kalkamaz” ve KADES afişleri ilçe genelinde belirlenen noktalara asıldı.
Yetkililer, kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik bilgilendirme ve farkındalık çalışmalarının aralıksız devam edeceğini belirtti.




#karadenizereğli #jandarmakomutanlığı #kades #kadınaelkalkamaz




