Gençler, Şiddet Döngüsünü Kırmada Hukukun Rolü başlığı altında, Devlet, Toplum ve Şiddet, Kadın ve Şiddet, Medya, Şiddet ve Nefret Söylemi, Hukuk, Terör ve Şiddet konularında bildiriler sundular ve tartıştılar...
Friedrich Ebert Stiftung Derneği, Ankara Barosu ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi işbirliğiyle, Şiddet Döngüsünü Kırmada Hukukun Rolü konusunda düzenlediğimiz 2. Hukukun Gençleri Sempozyumu, 25 Kasım 2011 tarihinde Ankara Barosu Eğitim ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Umut Vakfı Araştırma Merkezi tarafından 2009 yılında başlatılan ve her yıl farklı konuların ele alınacağı Hukukun Gençleri Sempozyum dizisi, yeni düşüncelerin ortaya çıkmasını, gençlerin özgürce ve barışçıl bir ortamda farklı fikirler üzerinde tartışmalarını amaçlıyor.
Hukukun üstünlüğüne ve sorunların barışçıl yollarla çözülebileceğine dair inancın güçlenmesi hedefiyle; geleceğin hukuk uygulayıcıları olacak hukukun gençlerini bir araya getirerek, tartışmalarına, farklı görüşleri paylaşmalarına olanak sağlayacak bu platformda, hukuk fakülteleri başta olmak üzere, üniversitelerin farklı bölümlerinden lisans, yüksek lisans öğrencileri, stajyer avukatlar ve genç avukatlar katılarak ve tebliğ sundular. Dinleyici olarak, soruları, önerileri ve tartışmalarıyla sempozyuma katılan gençlerin sempozyumun amacına ulaşmasında çok önemli rolleri vardı.
Ankara Barosu Eğitim ve Kültür Merkezi'nde 25 Kasım 2011, Cuma günü saat 09:30'da başlayan sempozyum, Umut Vakfı Kurucu Başkanı Nazire Dedeman Çağatay ve Ankara Barosu Başkanı Av. Metin Feyzioğlu'nın yaptıkları açılış konuşmalarıyla başladı.
Devlet, Toplum ve Şiddet, Kadın ve Şiddet, Medya, Şiddet ve Nefret Söylemi, Hukuk, Terör ve Şiddet konularında tebliğler sunuldu. Umut Vakfı Mütevellisi Av.Fikret İlkiz'in yaptığı Değerlendirme ve Sonuç bölümünden sonra sertifika töreni ile sempozyum sona erdi.
Hakem heyetinde Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu (Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı), Dr. Ayhan Akcan (Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Psikiyatr), Prof. Dr. Hayrettin ÖKÇESİZ (Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi), Yrd. Doç. Dr. Ayhan Tekinsoy (Ankara Üniv. Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı), Av.Fikret İlkiz ve Av.Filiz Kerestecioğlu'nun (Güncel Hukuk Editörü) hakemlik yaptıkları sempozyum'da; lisans, yüksek lisans öğrencileri ile genç avukatlar ve stajyer avukatların sundukları tebliğler değerlendirildi.
Hakemler, sunulan tebliğleri, bildiri konusunun özgünlüğü, literatür tarama, konuya yakla-şım, problemin doğru analizi, bildiri metninde açıklık, tutarlılık ve mantıklı olma, özgün düşüncenin kanıtlanması ve etkili sunum açısından değerlendirdiler.