Uğur Mumcu ölümünün 24. yılında, Fotoğrafçı Gürsel Gökçe’nin “Sönmeyen Işık” adlı sergisi ile anılıyor.

Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu, ölümünün 24. yılında, Fotoğrafçı Gürsel Gökçe’nin, “Sönmeyen Işık Uğur Mumcu” isimli belgesel fotoğraf sergisi ile anılıyor. Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı ile Çağdaş Gazeteciler Derneği Zonguldak Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen sergi, TMMOB Maden Mühendisleri Odası’nda açılacak. Mumcu’nun öldürüldüğü gün olan 24 Ocak’ta, saat 13.00’te açılacak olan sergi, 27 Ocak’a kadar açık kacak. Sergi, Uğur Mumcu’nun katledilişinin ardından cenaze töreni ve yıllar boyunca düzenlenen anma etkinlikleri sırasında çekilen 40 fotoğraftan oluşuyor. Sergide yer alan fotoğraflar usta gazetecinin öldürüldüğü yıldan bu zamana değin geçen yılların kısa bir özetini yansıtırken, aynı zamanda Uğur Mumcu’ya olan sevginin yıllar boyunca azalmadığını da belgeliyor.

BELLEKLERİ TAZELEMEK İSTİYORUM Sergiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Fotoğrafçı Gürsel Gökçe, “Unutkan bir toplumuz, dünümüzü unutup geleceğimizi yönlendiremiyoruz. 20 yıldır Uğur Mumcu unutulmadı. Bu sergiyi belleklerimizi tazelemek, o günü yeniden canlandırmak için hazırladım. Bugüne kadar fotoğraf gösterisi olarak sunduğum çalışmayı bir sergiye dönüştürdüm. Toplumsal bir bellek oluşturma adına sponsor bulabildiğim takdirde bir fotoğraf albümü olarak da yayımlamak istiyorum” diyor.

GÜRSEL GÖKÇE KİMDİR: 1966 yılında Ankara’da doğdu. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu. Dünya Gazetesi’nde Ankara Reklam Müdürü ve Foto muhabiri olarak 25 yıl görev yaptı. Halen 2012 yılında kurduğu şirkette profesyonel fotoğrafçılık yapıyor. Fotoğrafa 1987 yılında AFSAD bünyesinde başladı, halen AFSAD üyesi. Bir dönem AFSAD Yönetim Kurulu Üyeliği de yaptı

Şehit Gazeteci Uğur Mumcu’yu anma etkinliklerine tün Zonguldaklıları bekliyoruz.