İş ve aş imkanı sağlayacaklarını belirten Ak Parti Kdz.Ereğli Belediye Başkan Adayı Hüseyin Uysal, kişi ve kurumlarla kavga etmeden Kdz.Ereğli’yi inşa edeceklerini söyledi.

 

TOPTAN: Ereğli’de imparatorluk yıkılacak, halk gelecek. 30 Mart tarihinde ne olacak şah mat olacak. Bu 30 Mart’ta ne olacak ceza korkusuyla sesini çıkaramayan Ereğli esnafımız yatırımcımız olmayacak. Ereğli’de bir sel var sel önüne kattığı herşeyi sürüklüyor inşallah tertemiz bir Ereğli’yi Hüseyin Uysal kardeşim ele alacak.

 

CANDAN: Gecemizi gündüzümüze kattık. Yılmadan yolumuza devam ediyoruz, bundan sonra da devam edeceğiz. Ereğli’de artık değişimin vakti geliştir, artık sancılar başlamıştır, işçi kardeşlerimiz mahallelerimiz bizi kucaklamıştır.

 

ULUPINAR: Ereğli’de bir pazaryeri yok ama herkesle kavgalı belediye başkanı var. Hiç kavga edecek adam bulamazsa kendi vekilleriyle kendi genel başkanıyla hiç kimseyi bulamazsa aynaya bakar kendiyle kavga eder.

 

 

Ak Parti Kdz.Ereğli Merkez Seçim Bürosunun açılışı izdihama neden oldu. Ortacami Bozkuş İşhanı önünü tıklım tıklım dolduran vatandaşlara Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Ercan Candan, Özcan Ulupınar, Ereğli Belediye Başkan adayı Hüseyin Uysal ve İlçe Başkanı Fatih Çakır seslendi.

 

“EREĞLİ’Yİ KÜÇÜK BIRAKMAK İSTEDİLER”

Ak Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ilçe genelinde yapılan çalışmalara ilişkin kısa bilgiler verdi. 17 Mayıs tarihinde hastanenin açılışının gerçekleştirileceğini açıklayan Çakır, “Düzce’den Gülüç köprüsüne kadar olan yolun hizmete girdi. Şimdi Kepez yolunun ihalesini tamamlıyoruz. İlçemize Fen lisesini kazandırdık, biz Ereğli’mize üniversitemizi büyütmek için yurt için gençlik bakanlığımızdan paramızı ayırdık ancak yer ayırtılmadığı için yapamadık maalesef. Kırmacı Mahallesi gençlik spor merkez için yer istedik olimpik yüzme havuzu olan bir yer istedik yerel yönetim tahsis etmedi. İnşallah 2015 yılında 30 trilyon maliyetli Ereğli’mizin Gülüç’ümüzün suyunu artık Devlet Su İşleri verecek. Biz 35 kuruşa suyu alıp vatandaşımıza 5 ve 10 TL’ye vatandaşımıza satmayacağız. Bugüne kadar Ereğli’yi hep küçük bırakmak istediler, küçük olsun bizim olsun dediler”

 

EREĞLİ HALKINA TEŞEKKÜR

Ak Parti Kdz.Ereğli Belediye Başkan adayı Opr.Dr.Hüseyin Uysal, 7 Mart tarihinde Armutçuk’ta meydana gelen grizu faciasında yaşamını yitiren maden işçilerine başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında, gösterilen ilgiye de teşekkür etti. Ereğli’nin kabuğuna sığmadığına belirten Uysal, “Bugün Ereğli hergünden farklı güzel. Ereğli kabına sığmıyor, Ereğli coşkusuyla heyecanıyla bizlere sahip çıkışıyla bir başka güzel. Allah hepinizden razı olsun rabbim kardeşliğimizi birliğimizi yol arkadaşlığımızı daim eylesin diyorum. Beni tanıyorsunuz kimine göre iyi bir doktor kimine göre içinizden biri kimine göre iyi bir insan. Ereğli halkı çok teşekkür ediyorum.

 

“DENEYİMİ EREĞLİ’YE TAŞIYACAĞIZ”

Devletini en çok seven kişi görevini en iyi yapandır. Bizde bugüne kadar hekimlik görevini layığıyla yaptık. Sizler kendinizi sevdiklerinizi bilgime ellerime emanet ettiniz bana güvendiniz, Allah’a şükür mahcup olmadım başardım ve bugün ben kendimi sizlere emanet ediyorum sizlere güveniyorum. Ak partinin belediyecilik deneyimi çok güçlü. Bizde bu deneyimi Ereğli’ye taşıyacağız. Çünkü Ak parti ile hiçbir parti yarışamaz. Bizim söylediğimiz şudur insanı yaşat ki devlet yaşasın, devleti yaşat ki insan yaşasın. Her türlü üretim ve çabanın amacı insan olmalıdır. Biz insanımızı seviyoruz, biz bu yolda adaleti ve kalkınmayı sağlamak için birlik ve beraberliğimiz için Ereğli’nin refahını yükseltmek için çok değerli ve deneyimli arkadaşlarımla bu yola baş koyduk. Biz gelişmiş ve sağlıklı bir ilçe için gelişim için sizlerden destek bekliyoruz. 30 Mart seçimleri ülkemiz ve Ereğli’miz için hayırlara vesile olsun.

 

“GELİN BİRLİK OLALIM”

Projelerimizi biliyorsunuz. Biz yaşamla ile ilgili her türlü bu coğrafyada ne varsa ilgileneceğiz. Bizler işte aşta bulacağız. Çok çalışacağız ve çalışıp iz bırakan olacağız. Biz kişi ve kurumlarla kavga etmeyeceğiz, biz şehrimizi de gönülleri de inşa edeceğiz. Biz yeniden diriliş ve biz daima millet daima hizmet diyoruz. Ereğli dünya kenti marka kenti olsun diyorsanız kentimizi de kendimizi de bir yönetelim diyorsanız bu şehir hepimizin diyorsanız gelin birlik olalım”

 

“EREĞLİ’NİN NÜFUSU 300 BİNDİ”

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı eleştirdi, ilçenin yaşanan kavga ortamları nedeniyle ilerleyemediğine vurgu yaptı.  Ereğli’nin yerelde belediye başkanı Ercan Candan gibi Ereğli’yi düşünseydi, iktidardan olsaydı bugün Ereğli’nin nüfusu 300 bindi. Ercan Candan’ın, teşkilatımızın gayretlerini biliyorsunuz engellemelere rağmen hizmet yaptık. Köprüler, tüneller hep iktidarımız sayesinde yapıldı. Ancak burada nasıl Ercan Candan hocama sahip çıktıysanız bu hocam Hüseyin Uysal’a da sahip çıkacaksınız. Bu sahip çıkmadan kazançlı çıkacak olan Ereğli’dir. Ben belediye başkanlığı yapmış birisiyim, bugün Ereğli’de bir pazaryeri yok ama herkesle kavgalı belediye başkanı var. Hiç kavga edecek adam bulamazsa kendi vekilleriyle kendi genel başkanıyla hiç kimseyi bulamazsa aynaya bakar kendiyle kavga eder. Hastane yerini parayla sattı. Karşıda bir söz yazıyor herkes iyi insan olabilir ama lider olamaz diye, keşke sende iyi bir insan olsaydın da Ereğli böyle olmasaydı. Herkesle kavga eden biri nasıl iyi biri olabilir. Sizlerin yaşamını kolaylaştırmak için bugün burada seçim startını veriyoruz. Allah’ın izniyle 30 Martta seçim zaferini kutlayacağız”

 

“İNSAN AYRIMI YAPMADIK”

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, insan ayrımı yapmadan herkese eşit mesafede hizmet etmeye çalıştıklarını açıkladı. Mazlumun yanında olduklarını ifade eden Candan şunları söyledi: “Bugün burada Kışla, Elmatepe, Kırmacı, Kepez, Sarıkorkmaz, Kaptaş, Çaylıoğlu, işçi kardeşlerim emekçi kardeşlerim var. Biz 2011 seçimlerinde sizin bize olan desteğiniz ile Ereğli’de değişim gediğine taşı sizler koydunuz, bende sizlere güvendim inandım elimden gelen herşeyi Ereğli için yaptım. Seçildiğimiz günden beri hep mazlumun, ezilenin yanında olduk. Ayrım yapmadık hep Ereğli’yi kucakladık.

 

“YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ”

Gecemizi gündüzümüze kattık. Yılmadan yolumuza devam ediyoruz, bundan sonra da devam edeceğiz. Ereğli’de artık değişimin vakti geliştir, artık sancılar başlamıştır, işçi kardeşlerimiz mahallelerimiz bizi kucaklamıştır. Hüseyin Uysal’ı kucaklamıştır, Hüseyin Uysal’ı sizlere emanet ediyorum. Dik duracağız her ne pahasına olursa olsun Hüseyin kardeşimizin yanında durup onu belediye başkanı yapacağız. Ereğli’yi Türkiye’nin en güzel ilçesi haline getireceğiz. Ben bunu başarabileceğinize inanıyorum çünkü sizler Alparslan’ın, Kılıçarslan’ın, Fatih Sultan Mehmet’in Atatürk’ün torunlarısınız”

 

SEL ÖNÜNE KATTIĞINI SÜRÜKLÜYOR

TBMM eski Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan da gördüğü kalabalığa dikkati çekerek, “böyle bir kalabalığı burada ne gördüm ne duydum. Ereğli’de bir sel var sel önüne kattığı herşeyi sürüklüyor inşallah tertemiz bir Ereğli’yi Hüseyin Uysal kardeşim ele alacak” dedi.

 

İMPARATORLUK YIKILACAK

İlçenin dirayetli ve güler yüzlü bir yönetim anlayışı ile önünün açılacağını belirten Toptan konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “30 Mart tarihinde ne olacak şah mat olacak. Bu 30 Mart’ta ne olacak ceza korkusuyla sesini çıkaramayan Ereğli esnafımız yatırımcımız olmayacak. 30 Martta Türkiye’mizin gözbebeği dünyanın sayılı kuruluşlarından biri olan Erdemir rahatlayacak, özgürleşecek. Bu meydandaki kalabalık Ereğli’nin yeniden ayağa kalkışının işaretidir. Buradaki kalabalık hiç şüphe yok ki yeni bir Ereğli için toplandı. Biz Ereğli ile gurur duyuyoruz. Hangi siyasetçi meydanı böle doldurabilir. CHP’nin açılışında bu kalabalığın dörtte biri vardı, şimdi ayağa kalkmış olan bu Ereğli, Ereğli’nin geleceğine kaderine hükmediyor yön veriyor. Sizlerle beraber Ereğli’nin sorunlarını çözeceğiz. Merkezi hükümet Ereğli’nin belediyesinin hizmetinde olacaktır, hiçbir vekilimiz gelen talepleri geri çevirmedi. Zonguldak’ta belediyenin yaptığı tek icraat şehir içi asfalttır onun parasını da 6,5 trilyon ben gönderdim. Hüseyin Uysal’ı sizlere emanet ediyorum. Ereğli’de imparatorluk yıkılacak, halk gelecek"

Konuşmaların ardından Ak Partili Belediye Başkanlıkları sona eren Gülüç, Gökçeler, Çaylıoğlu, Ormanlı Belediye Başkanlarına teşekkür plaketleri milletvekilleri tarafından verildi. 

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)