Alaplı Karşıyaka İlkokulu Müdür Yardımcısı Bağdagül Darol’un katılımcı olarak dahil olduğu “STEM-eT” adlı e-Twinning projesi, öğrencilerin akademik bilgilerini, beceriyle dönüştürerek, keşifler yapmalarına ve eğlenerek öğrenmelerine katkı sağladı.

Merak, araştırma ve yaratıcılık özelliklerinin ön plana çıktığı projenin ilk aşamasında öğrenciler; sebze ve meyvelerden katkısız boya elde ettiler. Elde ettikleri boylarla tişörtlerini boyayıp kendi tasarımlarını oluşturdular. Sonraki süreçte, Hour Of Code Haftası etkinlikleri kapsamında Code Org sınıflarında kodlama yapan çocuklar, eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşadılar. Milli kültürümüzün eşsiz örneklerinden, atasözleri ve deyimlerin anlamını araştıran öğrenciler, STEM-eT projesi ile üç boyutlu çalışmalarla atasözü ve deyimlerin anlamını görselleştirdiler. Yaptıkları sanatsal çalışmaları, büyük ilgi gören “Üç Boyutlu Atasözleri ve Deyimler Sergisi’ ile arkadaşları ve aileleri ile paylaştılar.

Projesinin sonraki aşamasında, doğada ki geometrik şekilleri incelemek üzere, Bağdagül Darol'un koordinesinde çevre gezisine çıkan öğrenciler, yaptıkları gözlemler sonucu Tinker CAD ile 3D nesne tasarlayarak, geometrik ürünler ortaya koydular.

Proje kapsamında öğrencilere bir yandan dijital oyunlar gösterilirken diğer yandan geleneksel zeka oyunlarının öğretimi de yapıldı.

Korona virüs tedbirleri nedeniyle okullarda yüz yüze eğitime ara verilmiş olmasına rağmen, Karşıyaka İlkokulu STEM-eT projesinde görevli öğrenciler, projelerine ara vermeden devam ettiler ve çevre sorunlarına dair araştırmalar yaparak, ürettikleri çözüm yollarını görselleştirdiler. #Evdekal çağrısıyla birlikte minik öğrenciler de, araştırmalar yaparak, özgün yapı tasarımları oluşturdular.

Okul web sitesinde projenin her aşamasına dair bilgiyi bulmak mümkün.

e-Twinning Projesiyle, öğrencilere bilginin yanında beceriyi de kazandıran, keyifle ve keşifle öğrenmenin zevkini tattıran Karşıyaka ilkokulu yöneticilerini, Proje sorumlusu Bağdagül Darol'u, projeye katkı sağlayan öğretmenleri, öğrenci velilerini ve öz verili çalışmalarıyla göz dolduran öğrencileri kutluyoruz.