- Proje Sorumlusu Mustafa Erik:  "Üniversite öğrencilerimiz geliyorlar herhangi bir ücret talep etmeden kendi istekleri ile destek veriyorlar ve çocuklarımızın eğitimlerine katkı sağlıyorlar. Sınıf ortamı değil de samimi bir ortamda etkinlikleri uyguluyoruz"

 

 

Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi'nde  eğitim gören yaklaşık 15 öğrenci, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfında (TEGV) görev alarak ilkokul çağındaki çocuklara "Ateşböceği" tırında eğitim desteği veriyor.

 

BECERİLERİNİ GELİŞTİRİYORLAR

Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi'nin Proje Sorumlusu Mustafa Erik, Ereğli Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite öğrencilerinin gönüllü olarak, çocukların yaşam becerilerini geliştirecek eğitimlere katkı sağladıklarını söyledi.

 

HEM EĞLENCE HEM BİLGİ

Ateşböceği Tır'ının içerisinde bilgisayar ve serbest etkinlik odası olmak üzere 2 bölüm bulunduğunu anlatan Erik, "Toplam 12 saatte oluşan programın 6 saati bilişim diğer 6 saati ise matematik, fen, okuyorum oynuyorum, drama atölyesi ve eğlen öğren hijyen etkinliğinden oluşuyor. Bilgisayar odamızda 12 bilgisayar mevcut, burada temel kod yazma, serbest etkinlik alanımızda matematik, fen, okuma ve sanat eğitimleri veriyoruz" dedi.

 

GÖNÜLLÜLER VE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ DESTEKLİYOR

Gönüllülerin katkısı ile süren projede üniversite öğrencilerinin desteği bulunduğunu belirten Erik şu ifadelere yer verdi: "Üniversite öğrencilerimiz geliyorlar herhangi bir ücret talep etmeden kendi istekleri ile destek veriyorlar ve çocuklarımızın eğitimlerine katkı sağlıyorlar. Sınıf ortamı değil de samimi bir ortamda etkinlikleri uyguluyoruz. Öğretmen, hoca gibi bir hitap yerine, abi, abla gibi sesleniyorlar, onlar da daha sıcak bir ortam oluşuyor"

 

HEDEF TÜM OKULLARA ULAŞMAK

Öğrencilere uyguladıkları 12 saatlik programı 2 güne yaydıklarını ve tırda günlük 24 öğrenciye eğitim verdiklerini hatırlatan Erik, ilçede eğitim ve öğretim yılı tamamlana kadar kalarak, tüm okullara ulaşmak istediklerini sözlerine ekledi.

 

"TIRDA DERS HEYECANLI OLUYOR"

Üniversite öğrencilerinin kendilerine eğitim vermesinden mutluluk duyduklarını söyleyen 7. sınıf öğrencisi Arda Şen, "Kod yazıp, ilerletip sonuca ulaşmak istiyoruz. Daha önce hiç böyle birşey yapmamıştım. Bilgisayar tasarımcısı olmak isteyen biri, kodları yaparaktan oyun tasarlayabilir. Oyun olması için kod yapmak gerekiyor, biz de kod yapmayı öğreniyoruz. Tırın içerisinde ders yapmak öğrenmek heyecanlı oluyor" ifadelerine yer verdi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)