- Kdz. Ereğli Kaymakamı Madenoğlu:

- "Engelli, hasta, evinden hareket edemeyecek kadar yaşlı vatandaşımızın da ayağına gidilerek evlerinde kurs verilmek suretiyle okuma yazma bilmelerine imkan sağlanmıştır"

  

Kdz.Ereğli'de, okuma yazma seferberliği kapsamında açılan kursu başarıyla tamamlayan yaşları 25 ile 92 arasında değişen bin 667 kursiyere sertifikalarının yanı sıra çeşitli ev aletleri ödül olarak verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği çerçevesinde açılan okuma yazma kursunu başarı ile tamamlayan bin 667 kursiyer için sertifika töreni düzenlendi.

 

181 KURS AÇILDI

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Erdemir Kültür Merkezi'nin konferans salonundaki törende yaptığı konuşmada, okuma yazma seferberliğinin önemine değindi.

 

"HER YAŞTA AZİMLİ VE İSTEKLİYİZ"

İlçede açılan 181 kurstan toplam bin 672 kişinin okuma yazma öğrenerek çıktığını anlatan Madenoğlu, şunları söyledi: "Ciddi bir rakam olan bin 672 vatandaşımız bu kurslara katılarak okuma yazma belgesi almaya hak kazanmışlardır. Engelli, hasta, evinden hareket edemeyecek kadar yaşlı vatandaşımızın da ayağına gidilerek evlerinde kurs verilmek suretiyle okuma yazma bilmelerine imkan sağlanmıştır. Okul çağında iken çeşitli nedenlerle gidemedikleri okullarında öğrenemedikleri okuma yazmayı devletimizin sağladığı imkanları da kullanarak okuma yazma bilmeyi öğrenme durumuna gelmişlerdir. Artık kursları bitirdikten sonra çok rahatlıkla televizyonlardaki yazıları, gazeteleri okuyabilmekte, resmi kuruma gittiğinde nereye gideceğini belirten yazılardan nereye gideceğini bulabilmektedir. Okuma yazmanın yaşı ve cinsiyeti yoktur. Bilgiyi öğrenme konusunda her yaşta azimli ve istekliyiz"

 

92 YAŞINDA OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ

Akarca Mahallesi'nde yaşayan 6 çocuk annesi ve 11 torun sahibi 92 yaşındaki Emine Yavuz da okuma yazma hayalini evinde aldığı derslerle gerçekleştirdi. Kaymakam Madenoğlu, sertifikasını ve hediyesini verdiği Yavuz'un okuma azmi ile örnek gösterildiğini belirtti, elini öptü.

Tören kursiyerlere sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)