Kdz.Ereğli Belediyesi ile Tüm Bel Sen arasında Belediyede çalışan 197 memuru kapsayan toplu sözleşme imzalandı. Çalışanlara en yüksek oranda zam veren Başkan Posbıyık “Bunca sıkıntıya, maddi probleme rağmen ben emekten yanayım. Ereğli Belediyesi’ni yeniden şahlandıracağız” dedi.

Posbıyık: "Çok kötü bir belediye aldık. Belediye per perişan vaziyette, tahminlerimden daha da kötü vaziyette. İçeride hırsızlık yapılmış, bazı arkadaşlarımız onlara yardımcı olmuş, bazıları aslanlar gibi direnmiş. Çok adi hırsızlıklar yapılmış. Bu belediyeye yazık olmuş"

Kdz.Ereğli Belediyesi’nde çalışan 197 memuru kapsayan 2019 yılına ait toplu sözleşme, Tüm Bel Sen sendikası ile imzalandı. Belediye binasında, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve memurların katılımıyla gerçekleşen imza töreninde Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Tüm Bel Sen Zonguldak Şube Başkanı İsmail Sefertaş ile birlikte sözleşmeye imza attı. Konuya ilişkin Kdz.Ereğli Belediyesi Basın Bürosu'ndan gönderilen yazılı açıklama şu şekilde:

2 BAYRAM İKRAMİYESİNE DE ZAM

Başkan Posbıyık, sözleşmede devlet memurlarıyla ilgili olarak, yasanın öngördüğü en yüksek tavan oranında zam yaptı. Ayrıca, 2 bayram ikramiyesine de zam yapıldı. Bölge belediyeleri arasında en yüksek oranda zam yaptıklarını anlatan Başkan Posbıyık şunları söyledi: “Ben personelime düşkünümdür, personelimi çok severim. Her ne kadar belediye içinde ‘ikramiyeyi kesecek, bilmem ne yapacak’ diye dedikodumu yapan çok olsa da -yapanları da biliyorum- acımasızca hakkımda konuşsalar da ben emekten yanayım. Memurun işçinin hakkını veririm, verilmesinden yanayım. Memur toplu sözleşmelerinde 2011 yılında ilk sözleşmeyi yapan da en yüksek ücreti veren de benim. Benim o dönemde yaptığım uygulama ve verdiğim artışlar başka belediyelere de örnek oldu. Yanımda çalışan personelin üretime katkısı olması için yasaların, bana verdiği yetki sınırlarında, çalışanın hep haklarını vermişimdir; bugüne kadar hep böyle yaptım, bundan sonra da böyle yapacağım.”

"TANRININ YARATTIĞI BÜTÜN KULLARI SEVERİM"

Belediyenin içinde bulunduğu mali duruma rağmen çalışanlara en yüksek oranda zam yaptıklarını söyleyen Başkan Posbıyık “Çalışanın yüzünün gülmesini isterim, hep bu şiar ve bu doğrultuda hareket ettim. Bunu bir çokları bilmelerine rağmen maalesef acımasızca aleyhimde propagandalar yaptılar. Varsın yapsınlar, hiç önemli değil. Ben aynı Halil Posbıyık’ım. Duygusalım, insanı seviyorum, insan sevgisiyle doluyum, Tanrının yarattığı bütün kulları seviyorum. Herkesi kucaklayabilecek yapıda bir insanım” diye konuştu.

"PER PERİŞAN VAZİYETTE"

Posbıyık şöyle devam etti: “Çok kötü bir belediye aldık. Belediye per perişan vaziyette, tahminlerimden daha da kötü vaziyette. İçeride hırsızlık yapılmış, bazı arkadaşlarımız onlara yardımcı olmuş, bazıları aslanlar gibi direnmiş. Çok adi hırsızlıklar yapılmış. Bu belediyeye yazık olmuş. Belediyenin durumu iyi değil; beklediğimden daha da kötü manzarayla karşılaştım. Hiç beklemediğim ve gizlenen bir şey ile de karşılaştım. 12’nci aydan itibaren Anayasa Mahkemesi Erdemir’den alınan ve 400 ile 600 bin TL arasında değişen nakit para alımını iptal etmiş. Paranın kesildiğini bilmiyordum. Göreve gelince öğrendim. Ocak ayından itibaren 2 milyon lira kasamıza girmedi. Bu kadar sıkıntının içinde imkânsızlıklar içinde burada benim dedikodumu yapanlara kapak olsun. En yüksek artışı 2011’de ben vermiştim; yine en yüksek tavan ücretinizi veriyorum. Ramazan ve Kurban bayramlarında da ikramiyeleri bin 250 TL’ye çıkarıyorum. Muhasebecilere gerekli talimatı veriyorum, hemen hesaplamaları yapsınlar. Nisan-Mayıs için paralarını çıkarsınlar. Ramazan Bayramın’ın ikramiyeleri önümüzdeki hafta arkadaşların hesaplarına yatırılsın.”

"HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK"

Kdz.Ereğli Belediyesi’ni yeniden şahlandıracaklarını ve Türkiye’nin en zengin belediyeleri arasına sokacaklarını belirten Başkan Posbıyık, şirket çalışanlarını da unutmadı. Toplu sözleşmede şirket çalışanlarını da koruyacağını belirten Başkan Posbıyık; “Bunu siz çalışanlara güvendiğim için söylüyorum. Belediyeyi yeniden şaha kaldıracağız. İnşallah her şey çok güzel olacak. Ereğli yine Türkiye’nin en zengin belediyesi haline gelecek” dedi.

TAŞERON İŞÇİSİNE DE MÜJDE

Posbıyık şunları söyledi: “Ereğli Belediyesi, Avrupa’dan ödüller alan belediye olacak. Bu kadar sıkıntının ve maddi problemin arasında sizlere hakkınızı sonuna kadar vermek için gayret ediyorum. Önümüzdeki aylarda işçilerimiz için toplu sözleşme görüşmelerimiz olacak. Onlara da en iyi hakları vereceğim. Taşeron işçilerimize, şirket çalışanlarımızın hepsine gıda kolisi dağıtılacak. Onlar için de inşallah önümüzdeki günlerde toplu sözleşmeye oturursak onları da elimden geldiği kadar koruyacağım.”

"DEDİKODUCULARI İSİM İSİM BİLİYORUM"

Başkan Halil Posbıyık, toplantıda personele ayrıca uyarılarda bulundu. Belediyede dedikoduya asla izin vermeyeceğini söyleyen Başkan Posbıyık’ın mesajları şöyle: “Bu belediyede çok dedikodu var. Benim zamanımdan kalan dedikoducular da var. Onları da çok iyi tanıyorum, isim isim biliyorum. İşleri güçleri dedikodu yapmak. Akşama kadar dedikodu yapıp, bedenlerini büyütüyorlar. Buna müsaade etmeyeceğim. Açıkça söylüyorum, ister memur ister işçi olsun, gerekli cezayı vereceğim. Hiç kimse ‘ben memurum bana belediye başkanı bir şey yapamaz’ demesin. Ben bu işleri çok iyi bilen bir adamım. Ben gerekli yerde gerekli cezayı vermesini bilirim. Bıdır bıdır dedikodu yapanlar var. İçeriden devamlı bilgi sızdıranlar oluyor, inanamıyorum. Benim ne yaptığımı biliyorlar. İhanetçiler var. Bu ihanetçileri yanımda bırakmam, tespitlerim de var.

"YAPANIN YANINA BIRAKMAM"

Belediyeye ihanet eden Ereğli’ye de ihanet eder, asla yapanın yanına bırakmam. Biz dedikodu yapmaya devam edersek, ihanet çeteleri dışarıda ihanetçiliğini sürdürürse, bilgi aktarımları devam ederse maaşları ödeyemeyecek duruma geliriz. Büyükçekmece Belediyesi’ni ziyaret ettim. Nüfusu 275 bin, çalışan 1.349 kişi. Ereğli’de nüfus 118 bin, çalışan sayısı 1.210. Yani Büyükçekmece’den iki buçuk kat fazla belediyede çalışan. Bu belediyeye amcaoğlu, teyze oğlu, yenge oğlu ne varsa sülaleyi doldurmuşlar. Hepsini çöpe, Fen İşleri’ne almışlar, sonra kravatı taktırıp binaya yollamışlar. Şimdi de Temizlik İşleri Müdürü, ‘Ben şehri temizleyemiyorum, işçi alalım’ diyor. Yüzde 40’a kadar, sınıra kadar işçi almışlar, doldurmuşlar. 400 tane fazla çalışan var belediyede. Bir taşeron işçi 2200 TL para alıyor ama maliyeti dört 4-4,5 bin liraya geliyor. Bu parayı ödemek mümkün değil, personel sayısı 850 olmalı ki bu belediye yürüyebilsin; başka türlü yürümesi mümkün değil. Bugün yaptığım ikaz konuşmam. Dedikodu yapanları bu belediyede bırakmayacağım. Ereğli Belediyesi’nin köşeye sıkıştırılmasına Ereğli’nin yok sayılmasına müsaade etmem. Ereğli Belediyesi’ni ve Ereğli’yi tekrar ayağa kaldıracağız. Ereğli tarihine geçeceğiz. Bundan şüpheniz olmasın.”

Toplantı sonrası, belediye çalışanları Başkan Posbıyık’a verdiği zamlardan dolayı teşekkür ederek, Kdz.Ereğli’ye en iyi şekilde hizmet edeceklerini belirttiler.