Vali Çınar: "804 Kurs açılmış ve 22 bin kursiyere ulaşılmış. Bu çok büyük bir rakam. Bir üniversite kadar. Sayı olarak büyük bir üniversite kadar insanlara ulaşılmış ve bir şekilde burada kurs almaları sağlanmış"

Kaymakam Madenoğlu: "Evlerinde oturmak, televizyona mahkum olmak varken o ortamı bırakıp arkadaşlıklar da edinebilecekleri kurslara devam edip öğrendiklerini pekiştirmek ve yeni bilgiler öğrenme adına kurslara katılması bizleri son derece sevindirmektedir"

Başkan Uysal: "Belediye olarak yollar, binalar yapıyoruz, yıkıyoruz bunları inşa ediyoruz ama gerek belediyemiz gerekse devletimiz aynı zamanda bu tip projeleri her türlü desteği sağlamaktadır"

 

 

Kdz.Ereğli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde 9 ayda düzenlenen 804 kursa toplam 22 bin kursiyerin katıldığı açıklandı.  

 

AÇILIŞ YAPILDI

Kdz.Ereğli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan geleneksel el sanatları, giyim, mefruşat, ahşap şekillendirme, iğne oyası, tezhip, resim ve nakış sergisi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenlerle açılışı gerçekleştirildi.

 


BİR ÜNİVERSİTE KADAR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan serginin açılışında konuşan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, düzenlenen 804 kursa 22 bin kursiyerin katılmasının önemine dikkati çekti, emeği geçenleri kutladı. "Marifet iltifata tabidir ibaresini burada bizim hayata geçirmemiz lazım" diyen Çınar, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "804 Kurs açılmış ve 22 bin kursiyere ulaşılmış. Bu çok büyük bir rakam. Bir üniversite kadar. Sayı olarak büyük bir üniversite kadar insanlara ulaşılmış ve bir şekilde burada kurs almaları sağlanmış.

 

"ARKASINDA EMEK VAR"

Bunun arkasında büyük bir emek var. Devletimize Allah zeval vermesin. Emeği geçenler gerçekten teşekkürü hak ediyorlar. Bizim insanımız, kadınımız, kızımız gerçekten çok yetenekli. Onlar bu duygu yüklü gönüllerinden bizim binlerce yıllık geçmişteki kültürümüzden kaynaklı motifler var olduğu haliyle hem de bugüne uyarlanarak işte bu kurslarda halk tabanında yerini ve anlamını buluyor. Burada yapılan kültürel faaliyet, kültürel değerlerin bugüne ve geleceğe aktarılması ile birlikte ama daha önemli bir fonksiyonu var bu kursların, kadınlarımızın sosyal gelişmelerinde, evlerinde oturmaktansa bir kısmını boşuna geçirmekten böyle mehilli bir alana yönlendirmenin mekanı buralar. Sadece eğitim açısından okullar üniversiteler değil halk eğitimlerde toplu tabanına yayılmak bakımından son derece önemli. Devletimiz de giderek buna imkan sağlıyor, ödenek sağlıyor, daha güzel mekanlar yapıyor. Geleceğimiz bu konuda çok daha güzel"


 

BİNLERCE KURSİYER KATILDI

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu da geleneksel el sanatlarını modernleştirip sanat eseri haline dönüştürülmenin mutluluğunu yaşadıklarını, 9 aylık süreçte Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün düzenlediği çok sayıda kursa binlerce kursiyerin katılımının son derece önemli olduğunu vurgulayarak şu ifadelere yer verdi: "Kursiyerlerimizin 9 ay boyunca el emekleri ile göz nurlarıyla ortaya koydukları eserlerin burada sergilenmesi son derece manidardır. Çünkü evlerinde oturmak varken, televizyona mahkum olmak varken o ortamı bırakıp arkadaşlıklar da edinebilecekleri kurslara devam edip öğrendiklerini pekiştirmek ve de yeni bilgiler öğrenme adına kurslara katılması bizleri son derece sevindirmektedir. Sizi burada kurslara gönderen veli ve yakınlarınıza teşekkür ediyorum. Bu kursların açılması ve bu noktaya gelerek sevgi aşamasında emeği geçen kurs hocalarımızın yanı sıra Halk Eğitim Merkezi Müdürüne, yardımcılarına, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine de teşekkür ediyorum.



EĞİTİM VURGUSU

Devletimizin en önemli görevlerinin başında emniyet, sağlık, alt yapı hizmetlerinin önünde eğitim hizmeti gelmektedir. Devlet olarak bu eğitim hizmetini yetişkinlere vermenin azim ve gayreti içerisindeyiz. İnşallah bu konuda arzu ettiğimiz sonuçları da alıyoruz. 7-8 Aylık bir süre içerisinde 800 civarında kurs açarak 22 bin vatandaşa ulaşmışız. Cumhurbaşkanımız ve eşlerinin başlatmış olduğu okuma yazma seferberliği sırasında da bin 595 kişiye okuma yazma kursu açmıştır. Tüm yetkililer ve ilgililer vatandaşlarımıza en iyi hizmeti ulaştırmanın gayreti içerisindedirler"

UYSAL'DAN TAM DESTEK

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da göreve geldikleri günden itibaren belediyenin çeşitli sosyal sorumluluk projelerine imza attığını, bu tür kurslara her türlü desteği sağladıklarını, sağlamaya da devam edeceklerini ifade ederek, "Belediye olarak yollar, binalar yapıyoruz, yıkıyoruz bunları inşa ediyoruz ama gerek belediyemiz gerekse devletimiz aynı zamanda bu tip projeleri her türlü desteği sağlamaktadır" dedi.

 

804 KURSTA 22 BİN KURSİYER

Ereğli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Canan Ayan da geleneksel el sanatlarını modernleştirerek güzel ürünler haline getirmenin, kursiyerler ve öğretmenlerin sabırla ortaya koydukları ürünleri sergilemenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, zamanın önemine vurgu yaptı, her saniyenin mutlaka en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğine dikkati çekti.

 

KATILIM OLDUKÇA YÜKSEKTİ

Türk Halk Oyunları, Gösterisi, Türk Halk Müziği Dinletisi'nin ardından protokol tarafından sergilerin açılışı gerçekleştirildi. Yaşanan yoğunluk nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi içerisinde ulaşım zaman zaman güçlükle sağlandı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)